Waarom aandacht voor je CV?

Misschien heb je jarenlang bij een bedrijf gewerkt en opeens door omstandigheden moet je weer gaan solliciteren. Of je hebt de beslissing genomen om te stoppen met je huidige baan en je moet daarom weer de arbeidsmarkt op. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je al een aantal jaren aan het solliciteren bent en nog steeds niet wordt uitgenodigd. Of jarenlang in het buitenland hebt gewerkt waar solliciteren toch heel anders gaat.

Je vraagt je af wat je kunt doen om in ieder geval uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Hoe val ik op met mijn CV!

Door op een deskundige en positieve manier op te vallen. Opvallen doe je in dit verband door te laten zien dat je je verdiept hebt in de vacature, in de organisatie en vooral in jezelf. Als deze kennismaking op papier goed is en je valt op, dan kun je door naar de volgende ronde, het gesprek. Bij WLO werken we met de methodiek: Een CV dat werkt!

Wat is belangrijk in mijn CV !

Een persoonlijk, uitdagend opvallend CV maken is eigenlijk ook een tak van sport. Bedenk dat het niet aan jou ligt als het niet lukt. Waarschijnlijk heb je een heleboel andere talenten en kwaliteiten maar net niet de kwaliteit om een CV te maken. En dat is nu juist zo jammer dat je kwaliteiten er niet uit springen zoals jij zou willen. Het is helemaal niet raar als het niet lukt. Daarbij verandert ook de inhoud van het CV continu. Tegenwoordig is je profiel heel belangrijk. In je profiel moet je jezelf profileren in een paar zinnetjes. Bedenk dat een recruiter een stapel CV’s voor zich krijgt. Diegene wil in een paar minuten zien of jij past bij de vacature.

Vaak krijgen wij van cliënten terug dat het lastig is om jezelf te profileren in een CV. Hoe vertel je nu kort en bondig wie je bent en welke talenten en competenties je hebt. Als je al weet wat je talenten en competenties zijn. Talenten heb je van nature en vaardigheden kun je ontwikkelen. Welke talenten heb jij van nature en in welke competenties heb jij jezelf ontwikkeld?

Wat vermeld je nu in je CV !

In je profiel vermeld je je competenties en talenten. Niet allemaal maar die op dat moment bij de vacature en bij jou passen. Je talenten kun je gaan zoeken door middel van testen, vragen aan andere of zelfkennis. WLO werkt met het Talentenpaspoort van Peter Monsieurs. Kort en bondig komen je talenten hierin naar voren. Dit talentenpaspoort kun je gebruiken in je verdere (levens)loopbaan. Door van deze talenten uit te gaan, kun je je verder ontwikkelen. In je talenten zit je passie verborgen. En doe je iets met passie dan geeft het energie. Kijk voor meer informatie op de website van WLO.

Je profiel is het belangrijkste voor je CV. Je kern. Daarna komt pas de opsomming van je studies, werkervaring en hobbies.

Welke vormen van CV’s zijn er !

Verschillende vormen. Eigenlijk kun je je helemaal uitleven met je CV vooral als je creatief bent. Maak er een persoonlijk visitekaartje van. Je hebt namelijk standaard CV ( sjabloons te vinden via internet ) en creatieve CV’s. Zo kun je bijvoorbeeld een creatief CV maken in de vorm van een poster, verpakking of gedrukt als menukaart. Bij een creatief CV is het goed om na te denken met welk doel je het CV wilt gaan gebruiken. Zo is een creatief CV heel toepasselijk in de media, marketing, design, creatieve beroepen maar ook vele bijbanen.

Voor beide geldt zet jezelf neer als beste werkzoekende ! De focus van je CV moet blijven liggen op ervaring, kennis en kunde. Zorg dat je er uitspringt. Veel succes. Mocht je nog vragen hebben of interesse in het “CV dat werkt ” neem dan contact met ons op. Je bent altijd welkom.

Auteur: Marijke van Heusden (juni 2017)