Druk, druk, druk…

Ooit was je belangrijk als je druk, druk, druk, was. De time-managementagenda die ik in de jaren ’90 onder de armen geklemd zag van het hoger kader, zag er log en belangrijk uit.

Vervolgens werden velen druk, druk, druk. Cursussen timemanagement waren niet langer meer voorbehouden aan het hoger kader, bijna iedereen mocht er gebruik van maken.

Toen werd het een beetje zielig als je druk, druk, druk was, want dan kon je blijkbaar niet plannen.
Dus als er dan gevraagd werd: “en? Druk? Dan zei je: eh..genoeg te doen! of Ik hoef me niet te vervelen! Niet anders dan anders!” In elk geval zei je niet: “het is druk, druk, druk.”

En nu? Je hoort het weer: “hoe is ‘t? Druk, druk, druk! Joh, het lijkt alleen maar drukker te worden. Jij ook al? Ja, ik denk wel eens, hoe lang kunnen we zo door. P. is al onderuit gegaan. Ja, maar die was al langer he, druk, druk, druk. Joh, eigenlijk heb ik het niet drukker dan anders, maar het voelt als druk, druk, druk.”

Oke, blijven we met z’n allen hard hollend doorgaan?
Hebben we het echt zo druk of is het onze beleving.
Wat is uw persoonlijk maximum?
Hoe blijft u in balans?
Hoe ruimt u uw hoofd op?
Wat heeft u nodig voor uw ontspanning?

Allereerst het is niet belangrijk wat u meer of minder kan dan de ander, u voelt zelf de grenzen van uw kunnen. Als u over uw grenzen gaat voelt U dat, niet de ander. Neem de verantwoordelijkheid voor uw vitaliteit.

En daar kan ik u in coachen: aandacht en verantwoordelijkheid voor uzelf. Uw grenzen weer voelen en hanteren. Leven en werken vanuit uw hart en uw talenten.

Ooit was ik HRM beleidsadviseur in een Academisch Ziekenhuis. Wat ik me van die tijd herinner. Heel veel vergaderen, urenverantwoording, beleidsstukken lezen, voldoen aan de gestelde competenties. Wat ik daar echt heb neergezet, vond ik onvoldoende. Wist ik toen maar wat ik nu weet, over: talenten, over je hoofd opruimen, over het goud in mensen, over de verschillen tussen talenten en competenties.

Druk, druk, druk? Ja, velen zijn heel druk maar nog steeds worden zoveel talenten onvoldoende benut. Gaat er energie verloren.

Mijn passie: het goud in mensen zichtbaar maken, energiebronnen aanboren.

En dat doe ik dus nu! Bij individuen en in teams. Ik ben misschien in uren drukker dan ooit. Maar wat heb ik nu veel energie! Dus als u mij vraagt: En? druk, druk, druk.
Dan zeg ik: “ik wil nog meer mensen bereiken, dit is wat ik het liefste doe!” Daarom ga ik meer met teams werken. Meer mensen die doen wat van nature beter bij ze past. Meer mensen die goed zorgen voor zichzelf.

Wilt u dat ik het u leer? Zorgen voor uzelf, verantwoordelijkheid nemen voor uzelf. Wilt u ook meer leven vanuit uw hart en uw talenten? Ik hoor graag van u! Klik voor contact.

warme groet, Wenneke
3 juni 2016