Eén van de gevolgen van corona en de lockdown(s) is dat we veelal gedwongen zijn om thuis te werken en onze sociale activiteiten op een laag pitje te zetten. Je bent letterlijk gestopt met rennen, vliegen en maar doorgaan. Ik spreek veel mensen die deze tijd daarom als rust ervaren. Een tijd van rust en van bezinning. Je denkt na over je baan, je privéleven, wat je daaraan stoort, bevalt of wat je de laatste tijd gemist hebt. Ontdek hoe je met dit soort vragen verder komt en deze bijzondere tijd optimaal benut. 

Niet zo gek dat we juist nu over bepaalde zaken nadenken

We zijn – zeker in dit alsmaar digitaler wordende tijdperk – continu bezig met produceren en consumeren. De werkdruk is hoog en vaak moet er dan nog een tandje bij. Je werk is nooit klaar en je grenzen aangeven, tja dat is een teken van zwakte. Het kan ook andersom zijn. Dat je je verveelt en steeds minder uitdaging in je werk vindt. En dan is het ineens stil. De lockdown veegt routine van tafel en dwingt tot verandering. De wekker gaat later, geen reistijd en dus geen files waar je doorheen moet. Niet meer stressen om na je werk op tijd voor sport- of eetafspraken te zijn. Hé hé, eindelijk eens rust! En wat doe je dan? In het begin vul je de extra vrijgekomen tijd op met Netflixen, tuin- of huisklussen. Maar vroeg of laat kom je op een punt waarop je jezelf tegenkomt. En je bent niet de enige, ik denk dat juist nu we wat extra tijd over hebben, er allerlei vragen naar boven komen. Vind ik mijn werk nog wel leuk, waarom krijg ik maar geen promotie, heb ik straks nog wel een baan, waarom moet ik zo nodig alle feestjes aflopen, hoe komt het dat ik steeds zo moe ben, wil ik nog wel doorgaan met wedstrijdspelen en hoe lang speelt dit allemaal eigenlijk al?

Wat nu?

Je kunt twee dingen doen: of je gaat ermee aan de slag of je laat het. Natuurlijk ga je er wat mee doen. Je was er tenslotte al achter gekomen dat je misschien wel aardig op weg was naar een burn out of juist bore out. Ga eens na wie je bent of wie je wilt zijn. Kortom: ga op onderzoek uit! Zelfonderzoek werkt het beste als je dat met iemand samen doet. Het liefst een deskundige. Dan weet je namelijk zeker dat alles boven tafel komt: je drijfveren, talenten, drempels, voorwaarden en ja ook je excuses. Je kunt het allemaal alleen doen, maar let op want het gevaar bestaat dat je je eigen uitgesleten patronen blijft volgen. Door je blinde vlekken, je innerlijke criticus en patronen blijf je dan bij sommige thema’s te lang hangen en zijn concrete vervolgstappen ver te zoeken.

De Loopbaan APK

Zelf zie ik het meeste resultaat in korte, praktische oplossingen. Bijvoorbeeld via de Loopbaan APK. Net als bij een APK voor je auto, zou het goed zijn als iedereen (corona of geen corona) eens in de zoveel tijd bewust stilstaat bij vragen zoals: wie ben ik, wat kan ik, zit ik wel op de juiste plek, wat wil ik en hoe bereik ik dit? Of: wat zijn nu mijn werkelijke talenten zodat ik betere keuzes ga maken. Bij de Loopbaan APK, staan we in een 1-op-1 setting stil bij jouw loopbaan. We kijken naar je dromen, ambities en wat er nodig is om deze te realiseren. We kijken hoe we jouw talenten kunnen inzetten en zoeken naar oplossingen die stilstand of vastlopen kunnen voorkomen.

Pak de regie en reserveer je APK

Met de Loopbaan APK krijg je inzicht en maak je concrete plannen waarmee je direct aan de slag kunt. Je hervindt je focus, inspiratie en iets dat je heel lang gemist hebt: energie! Je bent klaar om je eigen koers te bepalen met het roer in eigen handen. Waar wacht je nog op? Klik hier voor aanmelding en meer informatie of neem (vrijblijvend) contact met me op.