Met meer impact coachen: het Talentenpaspoort

Zo af en toe schrijf ik een blog speciaal voor mijn collega-coaches. We houden ons in dit vak immers voortdurend bezig met het verder ontwikkelen en versterken van onze coachingsvaardigheden. We nemen onszelf en ons vak serieus en willen coachees optimaal kunnen begeleiden. Wie weet zoek jij momenteel ondersteuning om in een specifieke competentie verder te kunnen groeien of ben je op zoek naar een tool die je tijd bespaart zodat je sneller en gericht met je coachee aan de slag kan. En over dat laatste wil ik graag wat meer vertellen. Wil jij een coachee (en daarmee ook vaak zijn werkgever en jouw opdrachtgever) snel inzicht bieden zodat jullie kunnen overgaan tot dat waar het echt om draait? Ontdek het Talentenpaspoort waarmee talenten op de meeste zuivere manier boven water komen en jij bovendien meer tijd hebt voor een optimale begeleiding.

Talenten van je coachee bepalen

Professionele coaches weten dat werken vanuit je talenten betere resultaten en tegelijkertijd meer werkgeluk oplevert. En ook werkgevers zetten steeds vaker in op talent en talentontwikkeling. Echter, voordat je echt van start kunt gaan, zul je toch eerst de talenten boven water moeten krijgen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Veelal worden aan de hand van gesprekken talenten bepaald. Er worden vragen gesteld als: wanneer vergeet je de tijd, waar krijg je complimentjes over?  Maar zijn dit talenten of zijn het competenties? Praat je over een aanboren aanleg of het vermogen iets (in opdracht) goed uit te voeren? Talenten zijn moeilijker te achterhalen omdat ze soms verborgen zijn. Talenten komen van binnenuit en een coachee of medewerker bepaalt zelf wat hij of zij ermee doet. Competenties daarentegen komen van buitenaf en worden meestal door anderen bepaald.

De valkuilen van coaches

Ieder beroep heeft valkuilen, dus ook ons beroep. Niemand is perfect, ook wij professioneel coaches zijn gewoon maar mensen. Soms willen we sneller dan de coachee of worden we onbedoeld gehinderd door ons eigen referentiekader. Je hiervan bewust zijn en jezelf bijsturen lukt meestal wel. Je vraagt verder door, maar behalve dat dit veel tijd en energie kost, kun je afvragen of je het geheel wel kan onderbouwen. Naar de coachee, naar diens werkgever en/of leidinggevende. Het is moeilijk op basis daarvan het vervolg te concretiseren. Hoe fijn zou het dan zijn als je over een 100% objectieve tool zou kunnen beschikken die iemands talenten blootlegt?

Het Talentenpaspoort

Ikzelf maak al jaren gebruik van het Talentenpaspoort, een op en top professionele en objectieve talentenscan. Ik heb heel wat talentenscans en testen voorbij zien komen en sommige zelfs actief gebruikt. Maar het was het allemaal net niet. Totdat ik het Talentenpaspoort van Peter Monsieurs (Pontis Management School) tegenkwam. Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je WERKelijke talenten te ontdekken. De combinatie van emotionele talenten (waar word je door gedreven vanuit je hart) en rationele talenten (hoe is je denkwijze) blijkt goud waard te zijn voor coachees. En dan de concrete rapportage die eruit voortvloeit. Het gaat echt over de talenten en niet over afleidende onderdelen zoals leiderschap of communicatiestijlen of zoiets. Het Talentenpaspoort gaat puur om talenten, om het potentieel dat ontwikkeld kan worden of wellicht al is. Nu ben ik zelfs official partner en certified trainer van het Talentenpaspoort. Dat betekent dat ik coaches mag leren hoe ze deze tool optimaal kunnen inzetten. Het mooie hiervan is dat ik het dus ook jou kan leren! Verlaat je gebaande paden en daag jezelf uit. Het is een win-win vanuit ieder perspectief. Jij versterkt jezelf en bespaart tijd waardoor een coachee meer coachtijd krijgt en concreet aan de slag kan. En ook de werkgever, leidinggevende of HR managers krijgen duidelijke handvaten waarmee ze talentontwikkeling gestructureerd kunnen inzetten. Ik zei het toch? Het is: win-win all over the place! 

Breng ook talenten objectief en optimaal in kaart

Certificeer je bij WLO Work and Life en profiteer van:

  • 1 dag intensieve training
  • extra: 6 maanden begeleiding vanaf je certificering, waardoor je het echt in de vingers krijgt (exclusief voor WLO Work and Life deelnemers)
  • het voorleggen van Talentenpaspoorten gedurende 6 maanden vanaf de certificering (exclusief voor WLO Work and Life deelnemers)
  • het zelfstandig inzetten van deze tool, zonder abonnement maar gewoon via credits
  • na certificering krijg je alvast 2 credits zodat je direct het Talentenpaspoort kunt inzetten
  • bij WLO Work and Life heb je de mogelijkheid credits per stuk (in plaats van pakket van 5 stuks) te kopen
  • blijvend: 1x per kwartaal online intervisiebijeenkomst om ervaringen te kunnen delen en vragen te stellen

Reserveer je plek!

Voor reserveren, meer informatie, prijzen, cursusdata en het aantal nog beschikbare plaatsen, klik hier. Heb je nog vragen? Bel of mail me dan gerust, ik vertel je er graag meer over.