Deze week zei een vrouw tegen mij: als ik bij je ben geweest ben ik weer helemaal vol inspiratie. Je bent voor mij echt de goede stok achter de deur om een volgende stap daadwerkelijk te doen.

Mijn loopbaancollega Erik en ik spraken over wat ons drijft om dit werk te doen en de weg die wij hadden afgelegd tot dit werk.

De organisaties waar we gewerkt hebben, de verschillende functies die we hadden, onze persoonlijke weg, onze blokkades en hoe we daaraan blijven werken.

Toen ik als 18-jarige begon te werken, was het nog de tijd van de formele brieven en standaard cv’s. Feedback geven, pro-actief zijn, SMART-doelen kwamen pas later in mijn leven. Burnout? Ik kende niemand die burnout was, heel soms hoorde je dat iemand overspannen was.

Inmiddels zijn we 35 jaar verder en heb ik zoveel mensen begeleid die burnout zijn geraakt, dat ik helaas de tel ben kwijt geraakt.

Ik heb een P&O-opleiding afgerond en talloze cursussen.

Het was niet één rechte weg naar mijn droombaan en dat is het zelden. Je droombaan bereiken is allereerst de stap zetten om te onderzoeken wat je blij maakt, wat doe je graag, waarbij vergeet je de tijd, waar ben je trots op. “De stap zetten” dus niet blijven hopen dat iemand je opmerkt, nee zelf de stap zetten, doen. Durf dingen uit te proberen die op je pad komen, zoek het op!

Veel mensen blijven helaas hangen in dat wat ze goed kunnen, in het werk of de werkzaamheden waarin ze competent zijn. Daar krijgen ze complimenten over en waardering. Daar is op zich niets mis mee als dat ook is wat ze graag willen.

Doen waarin je al competent ben maar wat je niet meer boeit is saai! Ik spreek de mensen die hiermee te lang zijn doorgegaan…. Doorzettingsvermogen, volharding ja dat hebben ze zeker! Maar vaak is het voor hen een valkuil.

Mijn eigen ervaringen en kennis inzetten om de weg naar fijn werk voor een ander korter te laten zijn, dat drijft mij. Wat is fijn werk, dat is zo persoonlijk, samen met jou brengen wij dat in kaart.

Wat is mijn droombaan? Mensen inspireren, laten ontdekken dat er meer keuzes zijn, mee maken dat er een switch wordt gerealiseerd, dat er een nieuwe baan wordt bemachtigd, steuntje in de rug zijn om toch dat contact aan te gaan, stok achter de deur zijn omdat er altijd een stap te zetten is, hoe klein dan ook, nieuwe dingen uitproberen, samen plezier hebben, met vertrouwen samenwerken, met individuen werken maar ook met groepen, nieuwe werelden ontdekken, mezelf kunnen blijven ontwikkelen, op ontdekkingstocht gaan omdat we soms echt niet weten waar we op uit komen, genieten van het leven.

En die baan, die heb ik en daar werk ik elke dag aan!

De verlegen 18-jarige die ik ooit was toen ik begon bij dat Reklame- en Adviesburo in Venlo, die herken je bijna niet meer terug. Die verlegenheid is er zeker nog en voel ik ook opkomen als ik denk aan al die mensen die mij hun vertrouwen hebben gegeven en nog geven om een stuk van hun pad mee op te lopen!