Het woord is gevallen of u voelt dat het woord gaat vallen ..ontslag. Einde dienstverband. Wat nu?

U wilt helderheid en wacht eerst af wat de organisatie te vertellen heeft. Tegelijkertijd praat u er met anderen over en krijgt u veel (goedbedoelde) adviezen. “Je moet direct…”, “Niets doen, laat ze maar komen…”, etc.

Ons advies: pas op de plaats maken, de situatie in kaart brengen en informatie verzamelen.  Waarschijnlijk gaat uw organisatie zorgvuldig te werk en is ontslag een bewuste stap die niet te vermijden is.

Maar als u twijfelt over de gang van zaken, bij voorbeeld omdat er wel erg veel druk wordt uitgeoefend om te tekenen, dan is het handig dat iemand met u meekijkt.  Iemand die het hele proces zelf heeft doorlopen van onrechtmatig ontslag tot vergoeding, een  ervaringsdeskundige. Iemand die open en toegankelijk u wegwijs maakt in deze lastige en spannende situatie.

Wij kunnen u deze ondersteuning bieden en werken hierin samen met M. Een verademing, iemand die het aan den lijve heeft meegemaakt, rustig en zakelijk de situatie bekijkt en adviseert wat de volgende stap dient te zijn. Hij is geen jurist maar is wel succesvol regisseur van zijn eigen ontslagproces geweest. Het kan zijn dat u een jurist uiteindelijk nodig heeft, dat hoort u zo spoedig mogelijk van M! Zijn intentie is krachtige beknopte ondersteuning.

Dus nog voor het kiezen van een Outplacementtraject, nog voordat u tekent voor een Einde dienstverband,  informeer u zorgvuldig. Zorg dat u beslagen ten ijs komt. U hoeft het niet alleen te doen. Kies voor een (beknopt) ontslagadvies-traject.

Als u na dit ontslagadvies-traject besluit tot een Outplacementtraject bij WLO dan bieden wij u een praktisch en passend vervolg.  JA, ik wil een afspraak in verband met (een naderend) ontslag.

outplacement begeleiding