Zoals een manager eens zei bij een outplacement voor een van zijn medewerkers: “het hoeft niet zo lang te duren. Ik had zelf gedacht aan wat gesprekjes over wat ze heeft gedaan en dat ze geholpen wordt bij het solliciteren.”

Gelukkig hebben wij opdrachtgevers die beseffen dat outplacement een intensief traject is.
Een traject dat bij WLO uit twee sporen bestaat.
Spoor 1: Verwerking en Onderzoek (Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?)
Spoor 2: Personal Branding (Presentatie (mondeling, schriftelijk, social media) en Jobsearch (de juiste vacatures vinden).

Het is verleidelijk om het eerste spoor zo snel mogelijk te doorlopen. Onze ervaring is echter dat je dan mogelijkheden over het hoofd ziet en vooral gefocussed bent op vacatures die leiden tot de functie die je bent kwijt geraakt. Wil je terug naar het werk dat je gedaan hebt en dat beëindigd is? Is de functie die je tot voor kort had, de enige mogelijkheid?
Je bent veel meer dan je laatste functie.
Vandaar dat wij uitgebreid aandacht besteden aan de verwerkings- en onderzoeksfase.

Daarnaast loopt spoor 2.

Wij zijn inmiddels overtuigd van de waarde van een professional op het gebied van jobsearch. Het presenteren via bijvoorbeeld Linkedin of Twitter, het zoeken van vacatures op het World wide web, etc. is een vak op zich geworden. Daarom wordt vanaf heden standaard bij WLO geadviseerd, een aparte jobsearcher in te zetten bij outplacementtrajecten.
Ook bij groepsoutplacement krijgt Personal Branding & Jobsearch uitgebreide actieve aandacht krijgen.