KOSTEN OUTPLACEMENT WERKGEVER

De kosten van outplacement vallen in de meeste gevallen onder de transitievergoeding die door de werkgever betaald wordt wanneer men afscheid neemt van een werknemer die langer dan 2 jaar in dienst is geweest.

  1. Home
  2.  » 
  3. Outplacement bureau
  4.  » 
  5. Kosten outplacement
  6.  » Kosten outplacement voor werkgevers
Outplacement

Zijn de kosten van outplacement altijd voor de werkgever?

Nee, dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Wanneer een werknemer de ontvangen transitievergoeding gebruikt voor een eigen gekozen outplacement traject dan betaalt de werknemer de kosten voor outplacement.

De werknemer bepaalt vaak zelf of hij of zij een outplacement traject wil ingaan of niet en wanneer dit wordt besloten bepaalt de werknemer welk traject wordt gevolgd en bij welk outplacementbureau. Indirect is het dan natuurlijk toch nog de werkgever die de outplacement heeft betaald (middels besteding van een deel van de transitievergoeding).

 

Outplacement betaald door werkgever voor ontslag

Het kan ook voorkomen dat een werkgever tijdens het dienstverband van de werknemer outplacement aanbiedt. Meestal is dat het geval wanneer een dreigend ontslag al reëel is.

De werkgever wil haar werknemers vaak zo snel mogelijk begeleiden naar ander werk.  Het doel is dan om werkloosheid te voorkomen of de kansen voor de werknemer voor het ontslag al te vergroten. In deze gevallen betaalt de werkgever de kosten voor outplacement.

Betaalde kosten Outplacement werkgever in mindering op transitievergoeding

Wanneer zoals hierboven beschreven de werkgever al voor het ontslag een outplacementtraject aanbiedt aan haar werknemer(s) kunnen de kosten die betaald zijn door de werkgever in mindering worden gebracht op de uit te betalen transitievergoeding.

Dat lijkt de vrije besteding van de transitievergoeding in de weg te staan. Een belangrijk doel van de transitievergoeding is echter om de overstap van de ene werkgever naar de andere voor de werknemer zo snel en goed mogelijk te laten verlopen. In die zin levert een vroegtijdig outplacement traject zonder meer een positieve bijdrage.

Belasting aftrek kosten outplacement werkgever

Wanneer de kosten van outplacement rechtstreeks door de werkgever worden betaald dan zijn deze kosten volledig aftrekbaar via de belastingen. De BTW of omzetbelasting is aftrekbaar mits de opdracht van outplacement tot stand komt tussen werkgever en outplacementbureau.

De kosten van outplacement kunnen dan ook ten laste komen van de vrije werkkostenregeling. Belangrijk is dan wel dat het outplacement traject wordt gevolgd gedurende het actieve dienstverband van de werknemer.

Wanneer de kosten van outplacement indirect worden betaald door de werkgever via de transitievergoeding dan vallen deze niet onder de werkkostenregeling. De werknemer kan de kosten van outplacement die worden betaald door de ontvangen transitievergoeding normaliter wel aftrekken van de inkomstenbelasting.

 

Wat zijn de kosten voor outplacement?

Wij hebben de kosten van outplacement voor de werkgever en/of werknemer op een rijtje gezet. WLO biedt individuele en groepstrajecten in outplacement aan. Ook de duur van het traject is een variabele die van invloed is op het totale kostenplaatje van outplacement.

Bekijk hier de actuele prijzen van onze outplacement trajecten

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek
Bent u werkgever of werknemer en bent u voornemens om een outplacementtraject in te gaan? Neem dan contact op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Direct contact opnemen met WLO Outplacementbureau

" Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hadden waar ik was... Ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten"

"De coaches van WLO leven zich in, stellen geen standaard vragen en schuwen geen enkele vraag als ze denken dat dit nieuwe inzichten geeft. Wat een openbaring!"

Lees meer referenties >

 

 

 

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

KvK. 86846744

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: