TRANSITIEVERGOEDING

Kosten van een outplacement traject
Kosten outplacement in kaart

Bij de kosten van outplacement gaan we vanzelfsprekend uit van uw transitievergoeding. Wat wilt en kunt u investeren? Soms krijgen medewerkers boven op de transitievergoeding een vergoeding voor outplacement van hun werkgever. De een heeft een compleet outplacementtraject nodig, de ander wil alleen ondersteuning bij een deel van het traject. In de afgelopen jaren hebben cliënten bij WLO  geïnvesteerd in outplacement, variërend van € 2.500,00 (exclusief BTW) tot een veelvoud hiervan. Ook voor u is een outplacementtraject, passend bij uw wensen en het beschikbare budget! Wij informeren u graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

WLO outplacementbureau biedt zowel individuele outplacementtrajecten als groepstrajecten. De kosten van outplacement zijn afhankelijk van verschillende factoren: de duur van het traject, de invulling van elk traject, individueel of deels in groep, etc.

Hier geven we een overzicht van de prijzen van onze succesvolle outplacement trajecten. Vanzelfsprekend blijven individuele maattrajecten mogelijk.

Outplacement is vooral begeleiding naar nieuwe carrierekansen

In het eerste deel van de definitie van outplacement zien we al dat de begeleiding centraal staat. Dat is dan ook de kern van het werk van een outplacementbureau: optimale begeleiding gericht op het ontdekken van de capaciteiten en behoeften van de werknemer met als doel het creëren van nieuwe job-perspectieven.

In die begeleiding en coaching staan de vaak nog onontgonnen capaciteiten en kwaliteiten van de werknemer centraal. Hiervoor zetten we onder andere de uitgebreide KernTalentenAnalyse in. De carrièremogelijkheden van een persoon zijn vaak veel breder dan die op het eerste gezicht herleidbaar zijn uit de invulling van de huidige of oude functie. Wij kijken dus veel breder dan de laatste functie!

Initiatief van outplacement ligt oorsponkelijk bij de werkgever

Hiermee bedoelen we dat outplacement als oplossing ontstaat nadat een werkgever heeft besloten om het dienstverband met de werknemer te beëindigen.

Dat sluit niet uit dat het vaak de werknemer is die de beslissing neemt over de keuze van outplacementbureau of het volgen van een specifiek outplacementtraject. Het gaat erom dat de werkgever een besluit over een reorganisatie, herstructurering of afvloeiing van personeel heeft genomen met daaraan gekoppeld een outplacementtraject.

Ook bij individuele ontslagen wordt outplacement veelvuldig toegepast. Sinds de intreding van de nieuwe ontslagregels in juli 2015 wordt een specifieke transitievergoeding verplicht gesteld die voor outplacement of scholing gebruikt kan worden.

Kosten outplacement voor individuele trajecten

Wanneer gekozen wordt voor een 100% individueel outplacementtraject worden de kosten bepaald door wat er specifiek nodig is en de duur van het traject. Wij bieden zowel kortlopende als langlopende outplacementtrajecten aan, ook weer afhankelijk van de persoonlijke situatie en behoeften.

  1. Individueel outplacement FOCUS 3 maanden

Een kort en compleet outplacementtraject. Inclusief Birkman zelfonderzoek, Talentenonderzoek en CV-update. Vooral bestemd voor mensen die versneld de stappen willen en kunnen zetten.

Kosten : € 3.250,-

 

  1. Individueel outplacement traject 6 maanden

De meest gekozen looptijd van een outplacementtraject. Het betreft een zeer uitgebreid traject waarbij alle aspecten aan bod komen zowel wat betreft uw eigen persoonlijke beleving en ambities als actiegerichte stappen richting de arbeidsmarkt. Overweegt u bij voorbeeld een switch naar een andere functie of ander werkveld dan is het belangrijk om zorgvuldig te onderzoeken welke andere mogelijkheden er zijn.

Kosten: € 4.900,-

 

  1. Individueel outplacement traject 9 of 12 maanden

Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan een langer traject van 9 of 12 maanden nodig zijn. Dit speelt vaak wanneer er een grotere afstand tot de arbeidsmarkt is of wanneer een langdurige ziekte of uitval in de vorige dienstbetrekking heeft plaatsgevonden.

Kosten traject 9 maanden: € 7.250,-
Kosten traject 12 maanden: € 9.000,-

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Kosten outplacement voor groepstrajecten

Een groepstraject bij outplacement, kan dat? Ja, dat kan, sterker nog, achteraf waardeert men deze groepssessies bijzonder positief. Ook een groepstraject blijft overigens uitgaan van een persoonlijke benadering. Binnen een WLO groepstraject van 6 maanden zijn er naast de maandelijkse groepsbijeenkomsten, ook 3 individuele sessies opgenomen.  De groepen zijn klein (4 tot 8 personen). De outplacement groep blijkt vaak het eerste netwerk na de vorige functie, een netwerk vol met steun en motivatie, de ideale opstap naar een nieuwe werksituatie.

Ook de groepstrajecten zijn in verschillende traject-duren beschikbaar.

  1. Groepstraject outplacement 6 maanden

Combinatie van individuele en groepssessies. 6 groepsdagen en 3 individuele sessies. Het betreft een compleet outplacementtraject met uitgebreid Talentenonderzoek, een LoopbaanScan en vele andere professionele tools en begeleiding. Buiten de bijeenkomsten is er contact mogelijk per email, telefoon of Skype.

Kosten:   € 3.750,-

2. Groepstraject outplacement 12 maanden

Dit betreft vaak een “in company” outplacement traject waarbij de groep bestaat uit personen vanuit dezelfde werkgever. Vaak betreft het hier outplacement als gevolg van een reorganisatie van de bedrijfsvoering.

Kosten:  € 6.750,- (in company)

Alle prijzen zijn per persoon en inclusief btw.

Kosten outplacement werkgever

Hoe zit het met de kosten van outplacement voor u als werkgever? Zijn deze aftrekbaar van de belastingen of van de transitievergoeding? We hebben de zaken voor u op een rijtje gezet.

Bekijk hoe de kosten van outplacement kunnen worden afgetrokken door de werkgever

Maatwerk op aanvraag

Natuurlijk bieden wij ook outplacementtrajecten die helemaal zijn toegesneden op specifieke behoeften of vragen. Na een vrijblijvend intakegesprek ontvangt u dan een offerte op maat.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek
Bent u werkgever of werknemer en bent u voornemens om een outplacementtraject in te gaan? Neem dan contact op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Direct contact opnemen met WLO Outplacementbureau

Contactgegevens

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 – 2051636

M. 06 – 50600570

E. info@wloworkandlife.nl