Weten wat je wilt!
De ideale baan, de ideale partner, het ideale figuur, de ideale vakantiebestemming… Wat is er veel om naar te verlangen.
Moeten we het willen, dit streven naar het ideale…. Ons ideaal. We moeten al zoveel.

“Count your blessings” helpt mij om stil te staan bij het leven dat ik leef, om tevreden te zijn met wat er al is. Alleen: tevreden zijn en stil staan is voor mij niet voldoende om het gevoel te hebben dat ik ten volle leef.
Leven met passie is voor mij uitzoeken en erkennen wat ik werkelijk wil.
Ik sta mezelf toe te dromen, groots te dromen. Om de grenzen achter me te laten die ik heb meegekregen uit mijn opvoeding, mijn omgeving. En zo wordt mijn wereld steeds een stukje groter. Door nieuwe dingen uit te proberen, mijn hart te volgen en soms mijn ratio tot stilte te manen.

Er blijkt gewoon veel meer mogelijk te zijn.

Telkens weer zie ik dat bij de cliënten die wij begeleiden. Je weet wel dat de wereld groter is maar om te beseffen dat dat ook voor jou geldt, daarin durven veel mensen niet meer te geloven. Dus horen wij aan hoe zij zichzelf bezweren en een reden zoeken waarom de situatie is zoals die is:

Ik ben single, dus ik heb niemand die voor me zorgt;
Ik heb een partner, ik kan niet zo maar doen wat ik wil, hij/zij ziet me al aankomen;
Ik ben te oud, ik had dit jaren geleden moeten doen;
Ik ben te jong, ze willen altijd ervaring hebben;
Ik weet niet wat ik wil, ik weet alleen wat ik niet wil;
Etc. etc.

Leven met passie is niet gemakkelijk, telkens opnieuw loop je tegen je eigen grenzen aan, maar als je dan zo’n grens hebt overschreden en je wereld groter is geworden. Dat gevoel, het nieuwe, de vrijheid van je eigen keuzes….. daar kies ik voor.

De mensen in mijn leven die mijn wereld groter hebben gemaakt, die naar me luisterden en op me reageerden, die mijn vrijheid hebben vergroot, draag ik in mijn hart mee. Een uitspraak van mij is dan ook: geef me vrijheid en ik voel me met je verbonden.

Het is mijn intentie om deze bijdrage ook te leveren aan de cliënten die wij begeleiden.