ANKE STEGENGA

Tienercoach
 
samenwerking
 
Samenwerken is een gevraagde kwaliteit van onze huidige tijd:

  • om het beste uit jezelf en elkaar naar boven te halen
  • om met elkaar te bereiken wat je in je eentje niet lukt

Om goed te kunnen samenwerken is het nodig dat je je jezelf kent, jezelf waardeert en vertrouwt. Hoe vroeger je dit leert, hoe beter.
Maar veel van onze kinderen zitten niet goed in hun vel.

Waar ik voor sta en waarom:

Eerst het waarom. Tijdens mijn omscholing van gevangenisbibliothecaris naar tienercoach ontmoette ik kinderen die zich eenzaam voelden en onbegrepen. Luisteren naar wat hen bezig hield en met hen praten over wat goed ging, hielp hen om weer met plezier en aandacht hun dingen te doen. Ik herkende hun worstelingen uit mijn eigen jeugd en uit gesprekken met gedetineerden over hun kindertijd.

Mijn ervaring is dat wanneer kinderen zich geaccepteerd, erkend en gekend voelen er bij hen ruimte ontstaat voor leren en ontwikkeling. De kern van mijn werk is: luisteren naar kinderen zodat zij leren luisteren naar zichzelf. Vanuit dit zelfvertrouwen kunnen zij op hun beurt zich openstellen voor de wereld om hen heen.

 

De Praktijk

Dit individuele werk is wat ik het liefste doe. Daarom ben ik coach voor tieners in 1-op-1 contact sessies die last hebben van hun negatief zelfbeeld. Speciaal wanneer ouders het gevoel hebben er alleen voor te staan. Zo groeide ik zelf op en ik weet nu hoe aandacht kinderen en hun ouders helpt.

Ons werk -van het kind, zijn ouder(s) en mij- gaat erover hun waardering voor wie zij zijn aan te spreken. En hen te helpen om hun zelfvertrouwen te laten groeien. Als ouders daarbij het probleem van/met hun kind onderzoeken in henzelf, hoe en waar hen dit raakt, heeft dit een positief effect op het probleem en op hun relatie. Juist omdat kinderen en ouders zo sterk verbonden zijn.

Omdat het leven van kinderen verweven is met leren op school ben ik ook trainer voor de leermethode Ik Leer Anders. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor beelddenkers met een leer- en leesachterstand. Het fantastische van deze methode is dat ze gebruik maakt van de eigenschap van beelddenken. Leerlingen die deze methode toepassen lopen hun achterstand in! Ze zijn enthousiast van af het eerste begin. Omdat ze meteen resultaat merken. Eenvoudig en concreet.

Opleidingen die de basis zijn voor mijn praktijk

  • Training Ik Leer Anders
  • Post hbo Kindercoaching
  • Hbo Pabo
  • Hbo Creatieve Therapie Beeldend

 

Ik ben lid van de beroepsvereniging Federatie Vaktherapeutische Beroepen.

Ouders en Tieners, als jullie tijdelijk iemand nodig hebben omdat jullie verwijderd raken van elkaar en van wat jullie zouden willen, neem dan contact op. Ik informeer jullie graag welke bijdrage ik in jullie situatie kan leveren.

" Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hadden waar ik was... Ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten"

"De coaches van WLO leven zich in, stellen geen standaard vragen en schuwen geen enkele vraag als ze denken dat dit nieuwe inzichten geeft. Wat een openbaring!"

Lees meer referenties >

 

 

 

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

KvK. 86846744

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: