ARNOLD TEN OEVER

Wandelcoach

 

SAMENWERKING

Veel mensen vinden het fijn om in de natuur te zijn, je raakt soms enorm geïnspireerd door wat je ziet en beleeft. Je komt altijd wel iets tegen, een boom met een rare kronkel, een ree in de verte, of een buizerd die hoog boven je hoofd cirkelt. Het is een cadeau dat je kan raken en kan helpen om dichter bij jezelf te komen.
Als wandelcoach gebruik ik de natuur bij het begeleiden van mensen die bijvoorbeeld:
– vast zitten in denken;
– veel piekeren, last hebben van rusteloosheid of slecht slapen;
– burnout dreigen te raken;
– een objectieve mening willen over een bepaald onderwerp;
– een advies willen bij een te maken keuze.Adviserende wandelcoaching helpt bij het vinden van antwoorden en oplossingen. De natuur brengt stilte en rust, dit werkt door in de rust en ruimte die we in ons hoofd ervaren waardoor we weer helder kunnen denken en we makkelijker keuzes kunnen maken. Het feit dat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken helpt daarbij, omdat je dichter bij jezelf blijft. Tijdens de wandelingen in de natuur ervaar je minder afleiding die je in je normale dagelijkse leven wel vaak hebt. Je wordt uitgenodigd om nu even echt met jezelf te zijn en bij jezelf te komen. 

Voor wie

Adviserende wandelcoaching is individueel en bij uitstek geschikt voor mensen die vastzitten of dreigen vast te lopen. Het is dé manier om weer in beweging te komen.
Wandelcoaching kan ook een uitkomst zijn voor mensen met persoonlijke levensvragen als: wie ben je, en waar ga je naartoe? En waarom zou je? Thema’s als zingeving, eenzaamheid of ouder worden schuw ik hierbij zeker niet en kan ik via mijn wandelcoachtrajecten professioneel verder begeleiden.
Maar wandelcoaching is ook geschikt voor mensen die geen problemen ervaren, maar behoefte hebben aan een luisterend oor of om te brainstormen en daarmee een opening te bieden voor creatie en openheid in het denken.

Werkwijze

Eerst stippelen we samen een route uit, vervolgens gaan we op pad, jouw pad. We wandelen langs heide, bos of weiland en zien de natuur die we onderweg tegenkomen. Tijdens het wandelen staan we stil bij wat jou letterlijk stil doet laten staan. Dit gaan we dieper uitwerken door middel van vragen. We gaan samen inzicht creëren in het punt waar jij bent gaan stilstaan om het bewust te maken en het daarmee inzichtelijk te maken voor jou in wat daar is stilgezet in jouw persoonlijke proces.
Een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de route, het onderwerp en wat we onderweg tegenkomen. Ik werk vanuit intuïtie: ik ga op mijn gevoel af en werk niet een van tevoren bedacht schema af. Ik zal je vragen gaan stellen. Vragen die je helpen om bij de kern te komen. Om je vervolgens met advies verder op weg te helpen. Vaak ga ik via een omweg op het doel af, en die omweg brengt vaak mooie dingen, die je van tevoren niet kunt voorzien.
Waar we afspreken en een wandeling starten, bepalen we in overleg. Als je wat minder mobiel bent, hoor ik dat graag van tevoren, en kunnen we de route aanpassen. Mijn werkgebied is met name de Achterhoek, maar ook de regio Arnhem of net buiten de Achterhoek is in overleg mogelijk. Ik ga in eerste instantie uit van een kort coachtraject van één tot drie wandelingen, maar afhankelijk van jouw vraag kunnen het ook meer wandelingen zijn. Dit bepalen we samen tijdens het eerste gesprek.
Na afloop heb ik je handvaten gegeven om verder mee te gaan. Je hebt meer duidelijkheid over jezelf en het proces waar je in zit.

" Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hadden waar ik was... Ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten"

"De coaches van WLO leven zich in, stellen geen standaard vragen en schuwen geen enkele vraag als ze denken dat dit nieuwe inzichten geeft. Wat een openbaring!"

Lees meer referenties >

 

 

 

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

KvK. 86846744

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: