CHRISTINA BUNK

Coach Emotionele Intelligentie

 

SAMENWERKING

 

Emotionele intelligentie: De stuwende kracht onder onze emoties.In mijn werk als coach, maar ook daarvoor als projectleider Interne Communicatieonderzoek, heb ik veel mensen ontmoet die zich niet erkend, gewaardeerd of gezien voelden. Dit waren meestal vriendelijke, intelligente, getalenteerde en zeer welwillende mensen. De verontwaardiging die dit aan het begin van mijn loopbaan bij mij opriep over het onrecht dat deze mensen meemaakten en over zoveel onbenut talent is mijn ‘stuwende kracht’ geworden . Ik zette deze emotie met volle overgave in om mensen met al hun eigenheid en kwaliteiten beter tot hun recht te laten komen.Constructieve krachtHet instrument dat ik daarbij gebruik is hetzelfde als waar ik mijzelf destijds van bediende: emotionele intelligentie. Ofwel: het vermogen om emoties te voelen, te erkennen en om te buigen tot een zeer constructieve kracht. Bijvoorbeeld: de ondernemer die zich niet gerespecteerd voelde door zijn klanten en niet door zijn vrienden, leerde zijn teleurstelling om te buigen tot nieuwe daadkracht en zette een nieuw duurzaam en succesvol bedrijf neer. Tegelijkertijd werd hij selectiever in zijn keuze van en aandacht voor klanten en vrienden. Of de specialist watertechniek die zich niet serieus genomen voelde op zijn werkplek en zelfs bij sollicitaties naar een nieuwe baan nog belemmerd werd door angsten over deze werkgever. Hij leerde zijn sterke kwaliteiten erkennen, gaf mindful aandacht aan zijn angst, waarna hij al snel na een zeer prettig verlopen gesprek een mooie baan op maat aangeboden kreeg.Emotionele Intelligentie werkt en is iets wat we allemaal kunnen ontwikkelen en blijven voeden. Deze boodschap draag ik graag uit naar medewerkers en naar managers en leidinggevenden die een meer bewuste, duurzame en verbindende rol willen gaan spelen op de werkvloer.

Deze methode kan bovendien versnellend werken op het verloop van een persoonlijk ontwikkelingsproces. Een volgende stap in dit ontwikkelingsproces kan zijn dat iemand een beter begrip wil krijgen van zijn talenten. Graag verwijs ik kandidaten dan door naar Wenneke, die ik heb leren kennen als een inspirerend en warm persoon en een zeer professionele Talent Manager. Samen met Wenneke bekijk ik graag hoe wij leiders van nu kunnen leren emotioneel intelligenter te beslissen en met meer oog voor het talent in hun organisatie.

" Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hadden waar ik was... Ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten"

"De coaches van WLO leven zich in, stellen geen standaard vragen en schuwen geen enkele vraag als ze denken dat dit nieuwe inzichten geeft. Wat een openbaring!"

Lees meer referenties >

 

 

 

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

KvK. 86846744

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: