Blauw-paars, pauwblauw, diep paars-blauw.

In de afgelopen jaren heb ik geprobeerd ‘mijn’ kleur te beschrijven. Zoekend naar woorden om de kleur te beschrijven die ik met gesloten ogen “zie” als ik volkomen ontspannen ben.

Elke paar jaar ververs ik mijn website. Door toeval (?) kwam ik dit keer terecht bij Sabriyé Dubrie van Your key to succes. Zij en haar team namen mijn website onder handen en maakten ‘em weer anno nu. Hoe vaak ik ook iets vroeg, Sabriyé kwam onmiddellijk in actie. Daarbij is ze ook direct in haar reageren: Nee, Wenneke, dat moet je echt laten staan! (Toen ik iets weg wilde hebben). Deze houding van haar vind ik inspirerend, dit scherpt mij namelijk om te voelen hoe belangrijk ik iets vind, of niet. Na verschillende telefoontjes en emails was daar dan mijn nieuwe website!

En toch die kleur op de homepage, die was het niet helemaal.. Ik liet het maar zo, want ik besefte dat IK de kleur niet goed kon beschrijven.

Mijn vader was Geoloog. Ik ben opgegroeid met ‘stenen’ in huis, met versteend hout, zandrozen uit Algerije, barnsteen met een klein vliegje erin. (Half)edelstenen en mineralen, ze blijven me boeien, ook al weet ik er zo goed als niets vanaf. Een winkeltje met stenen? Ik sta al binnen voordat ik het besef!

Ik ben actief op Linkedin en Twitter en de stap naar Pinterest was een logische voor mij. Vorige week was ik weer aan het genieten van alle mooie plaatjes op Pinterest. Ik was die dag bij een edelstenen-stand geweest en had een steen gezien waar ik als een magneet naar toegetrokken werd. Ik vond het zo’n prachtige vrouwelijke (?) steen, maar ik liet ‘em toch liggen. Thuisgekomen dacht ik: wat stom, ik weet niet eens hoe die steen heet. Dus zocht ik op Pinterest op “edelstenen” en zo vond ik de bewuste steen: Rhodochrosiet. (De betekenis die aan deze steen oa wordt gegeven is: Rhodochrosiet maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. De steen geeft universele liefde en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties!)

Nadat ik de steen gevonden had bleef ik van het ene plaatje naar het andere plaatje gaan, en toen… Toen vond ik mijn kleur!

De Azuriet.

Ik kon het niet geloven, dit is de kleur die ik ‘zie’! En ik wist direct: dit wil ik op mijn website! Contact opgenomen met Sabriyé. Zij reageerde niet met: “De website is klaar, je begint toch niet weer opnieuw?” Nee integendeel, Sabriyé maakte heel snel een nieuw ontwerp voor de homepage, waar ik dolgelukkig mee ben.

Dit is dus pure SERENDIPITY / Serendipiteit; je bent op zoek naar iets (in dit geval Rhodochrosiet), of je bent niet bewust aan het zoeken, en je vindt iets anders dat voor jou van grote waarde is, voor jou zinvol is! (Mijn kleur!)

De betekenis die onder andere aan Azuriet wordt gegeven is: “opening the mind to new perspectives” en dat is exact een van mijn drijfveren in het coachen!