Het leven is voor sommigen zo vol geworden, dat als ik vraag: “Wat is er voor moois gebeurd vorige week? ze me verward aankijken. “Jee, dan moet ik even graven hoor”.
Daarom heb ik een soort dagboekje in me: waarin ik bewust mooie ervaringen noteer.
Voor mij bestaat het leven uit ervaringen, ervaringen die ik koester.
Het noteren van ervaringen doe ik ook in een digitaal dagboek, ik schrijf wat af, want ja er gebeurt veel.

Daarnaast noteer ik dus ook ervaringen in mijn innerlijk dagboek dat doe ik door bewust stil te staan bij bijzondere momenten. Ik sla ze in me op: sommige ontmoetingen, sommige gevoelens, het kan van alles zijn.

Maar ook ik verlies me soms in alle dingen die ik aan het doen ben, die om me heen gebeuren. Als ik dan bewust tijd maak om stil te staan dan blijkt er in mijn hart en in mijn hoofd heel veel opgeslagen te zijn. Wat een rijkdom.

Bewust tijd maken om stil te staan, soms is een paar minuten voldoende.
Hoe vaker je bewust stil staat, hoe vanzelfsprekender dit wordt.