BORE OUT

 
Symptomen van een Bore out
 

Wanneer uw werk te weinig prikkels en uitdagingen biedt en uw motivatie wegzakt naar een dieptepunt kunt u leiden aan een Bore Out.

Maar hoe herkent u of een Bore Out inderdaad een optie is? Hier gaan we in op de symptomen die kunnen duiden op een Bore Out.

In goede handen

WLO heeft 3000+ mensen gecoacht in meer dan 30 jaar

Focus op talent

Door luisteren, vragen en reflecteren ontginnen wij uw talenten

Ontdek nieuwe horizons

Verwacht energie, inspiratie en vrijheid na ons traject

Krachtige tools

Werken met erkende tools die hun kracht hebben bewezen

” WLO denkt en vraagt buiten de gebaande paden. Daardoor ben ik met WLO echt nieuwe dingen gaan ontdekken over mijzelf. Wat een energie krijg ik daarvan!”

“Ik kan WLO aanbevelen omdat ze de moeilijke zaken die ook aan bod komen ontspannen en  humoristisch benaderen. Op die manier zag ik er niet tegenop om dat onvermijdelijke aan te gaan.”

Zoekt u een partner voor loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling?

Voel u vrij om een gratis oriëntatiegesprek te boeken. Of neem de proef op de som en doe de test!

Symptomen van een Bore Out

Symptoom 1:

Gevoel dat u te weinig wordt uitgedaagd in uw werk

Misschien heeft u een drukke agenda, heeft u altijd voldoende werk omhanden maar wordt u te weinig geprikkeld op basis van uw kennis en kunde. Dat is een klassiek Bore Out symptoom.

Wellicht dat anderen vinden dat u een prachtige baan hebt, maar dat is niet relevant, het gaat om uw gevoel. Wanneer mensen dag-in, dag-uit hetzelfde routineuze werk moeten doen loert Bore Out al snel om de hoek.

Waar de ene persoon daar geen probleem mee heeft, ondervindt de ander hier een belemmering van ontwikkeling in.

Symptoom 2:

Gevoel geen zinvolle bijdrage te leveren

Ook hier geldt dat dit een zuiver persoonlijk, maar wel belangrijk,  symptoom is. Zinvolheid kan in allerlei gradaties ervaren worden en ook de persoonlijke ambitie speelt hier een grote rol.

Sommige mensen moeten het gevoel hebben dat zij een bijdrage leveren aan de samenleving, anderen zoeken de meerwaarde in de bedrijfsdoelen of naar klanten of collega’s. Vaak is het gevoel van zinloosheid een belangrijke katalysator voor Bore Out.

Symptoom 3:

Vaak afgeleid tijdens werkzaamheden

Misschien een wat vreemd verschijnsel, maar het kan zijn dat u voor uzelf probeert te maskeren dat uw werk te licht of te weinig is voor u. U gaat dan juist op zoek naar werk en wilt misschien voor de buitenwereld uw werk belangrijker doen uitschijnen. Dat is niets om u voor te schamen, het kan zeker een symptoom van Bore Out zijn.

Symptoom 4:

Gevoel dat u veel meer kunt

Wanneer u het gevoel heeft dat uw werk totaal niet past bij het niveau van uw capaciteiten is dat een duidelijk signaal van Bore Out. Let wel, het gaat om uw persoonlijke gevoel. Het kan zijn dat u werk verricht op niveau van uw opleiding en ervaring, maar dat wil niet zeggen dat u kunt vinden dat dit onder uw capaciteiten is.

Symptoom 5:

Te weinig werk gedurende de werkweek

Een klassiek Bore Out symptoom. Wanneer gedurende een lange periode veel minder werk van u wordt verwacht dan dat u kunt verzetten is Bore Out welhaast een onvermijdelijk gevolg.

Ook al is het werk wat u doet uitermate belangrijk of noodzakelijk voor veiligheid of bewaking van processen, een teveel aan tijd tegenover een te weinig aan werkzaamheden is vaak fnuikend. Ook hier geldt dat dit een zuiver subjectief gevoel kan zijn.

Symptoom 6:

Gevoel dat u veel meer kunt

Misschien een wat vreemd verschijnsel, maar het kan zijn dat u voor uzelf probeert te maskeren dat uw werk te licht of te weinig is voor u. U gaat dan juist op zoek naar werk en wilt misschien voor de buitenwereld uw werk belangrijker doen uitschijnen. Dat is niets om u voor te schamen, het kan zeker een symptoom van Bore Out zijn.

Symptoom 7:

Prikkelbaarheid en gevoel van frustratie

Een symptoom waar u en uw omgeving beiden last van hebben. De sociale interactie neemt vaak af, soms kan een gevoel van minderwaardigheid leiden tot frustratie, zeker in gezelschappen waarin men schijnbaar uitdagender werk heeft. Frustratie kan weer leiden tot meer geprikkelde reacties op familie of collega’s.

Vitaliteitscoaching ter voorkoming van Bore Out

WLO heeft een actief vitaliteitsprogramma ontwikkeld wat u kan helpen in een Bore Out situatie. Uiteindelijk kan ook loopbaancoaching u op een nieuw pad brengen, zeker wanneer de problemen inherent zijn aan uw huidige functie.

Bekijk het WLO Vitaliteitsprogramma
Alles over Bewust Vitaal, ons individuele Bewust Bewegen programma en de groepsworkshop Bewust Stilstaan. Duur, prijzen en inhoud van onze programma’s.

Alles over Bewust Vitaal

" Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hadden waar ik was... Ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten"

"De coaches van WLO leven zich in, stellen geen standaard vragen en schuwen geen enkele vraag als ze denken dat dit nieuwe inzichten geeft. Wat een openbaring!"

Lees meer referenties >

 

 

 

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

KvK. 86846744

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: