Talenten

Vandaag zag ik haar, officieel voor de laatste keer, in haar Outplacementtraject. Stralend, helemaal in haar element op de nieuwe werkplek. Haar creativiteit is helemaal terug, ze neemt weer initiatief, ze durft weer. In haar KernTalentenAnalyse werd het pijnlijk duidelijk dat ze in haar vorige functie al haar energie inzette om datgene goed te doen, wat juist niet van nature bij haar past.

Aanpassen, omdat het best een mooie baan is, omdat de arbeidsmarkt zo moeilijk is op dit moment, omdat de collega’s echt heel leuk zijn. Hoe lang ga je door met te negeren wat van nature bij je past. Hoe lang blijf je hopen dat de energielek vanzelf gedicht wordt. Wilt u ook leven en werken vanuit uw talenten?

Ik gebruik de KernTalentenAnalyse om helder te maken wat van nature past. Nee, daar komt niet uit: Piloot, Secretaresse, Marketeer of zoiets. Maar bij voorbeeld wel dat u in een team past dat vooral niet te strakke regels hanteert, dat u zeer sterk innovatief bent of dat als uw leidinggevende u een tandje harder wilt laten lopen, dat hij/zij u dan juist niet in competitie moet brengen met uw collega. Van hieruit passende vacatures vinden en de juiste vragen stellen tijdens sollicitatiegesprekken zijn dan de volgende stappen.

Ik ben creatief, innovatief, sociaal en strategisch. Hoe zich dat uit in mijn werk, dat vertel ik een andere keer. Maar u, waar kunt  u goed in zijn? En dan heb ik het niet over competenties, want dat zijn vaardigheden waar u zich al in bewezen hebt. Ik heb het over uw Talenten en welke u al hebt ontwikkeld en welke er nog liggen te sluimeren, om tot leven te worden gewekt. Uw potentieel!