OUTPLACEMENT

Wanneer u te horen krijgt dat u in een outplacementtraject terecht komt gaat er een nieuwe wereld voor u open. U hebt vragen, moet omgaan met onzekerheid en de spanning van ‘wat nu?’

 1. Home
 2.  » 
 3. Work
 4.  » Outplacement
Outplacement

Een nieuwe weg

 

Om zoveel mogelijk vaste grond onder de voeten te voelen hebt u het liefst begeleiding van een Outplacementbureau dat van wanten weet. Dat met u meedenkt, met u onderzoekt en u helpt met de zoektocht naar werk dat bij u past.

Outplacement gaat verder dan zoveel mogelijk solliciteren op vacatures die vergelijkbaar zijn met wat u deed. Hier leest u wat outplacement is. Om de arbeidsmarkt zo breed mogelijk te benaderen is het belangrijk om verder te kijken: welke talenten heeft u, wat zijn uw drijfveren? U bent immers meer dan uw laatste baan.

Per 1 juli 2015 gelden nieuwe ontslagregels. Wij bepalen samen met u de juiste mix van begeleiding en opleiding die u met uw transitievergoeding kunt inzetten. Ook zijn we helder over de kosten van een outplacement traject.

Zie ook onze website https://www.wlooutplacement.nl

" WLO denkt en vraagt buiten de gebaande paden. Daardoor ben ik met WLO echt nieuwe dingen gaan ontdekken over mijzelf. Wat een energie krijg ik daarvan!"

"Ik kan WLO aanbevelen omdat ze de moeilijke zaken die ook aan bod komen ontspannen en humoristisch benaderen. Op die manier zag ik er niet tegenop om dat onvermijdelijke aan te gaan."

"Het roer om: Een carrièreswitch van manager (34jr) naar docent. Ik heb vanochtend mijn arbeidsvoorwaardengesprek met de nieuwe werkgever afgerond, en hoop per 1 april te beginnen als Docent Bedrijfskunde. Ik vond het leuk om je dit even te laten weten, en kijk met plezier terug op ons traject. Je hebt me het zetje in de rug gegeven dat ik nodig had, bedankt!"

 1. Home
 2.  » 
 3. Work
 4.  » Outplacement

Zoekt u een partner voor loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling?

Voel u vrij om een gratis oriëntatiegesprek te boeken. Of neem de proef op de som en doe de test!

De ontdekkingsreis van uw outplacement traject

Een outplacementtraject was waarschijnlijk niet wat u wenste en misschien ook niet verwachtte. Daardoor ziet u er wellicht als een berg tegenop. In een traject bij WLO gaat u echter op ontdekkingsreis. Samen kijken we naar wat er nog meer bij u past. Waar u warm van loopt, wat uw (verborgen) talenten zijn en hoe u deze past in de weg naar nieuw werk. Zo wordt outplacement meer dan een ervaring met een negatieve lading. Bent u benieuwd naar wat u ‘s morgens uit bed doet springen?

Een WLO Outplacement traject, samengevat

 • Rouwverwerking: de situatie die geleid heeft tot Outplacement persoonlijk afronden. Niet pamperen maar Vitaal weer verder.
 • Onderzoeks- en inventarisatiefase. Persoonlijke gesprekken met relevante professionele tools: uitgebreid Talentenonderzoek methodiek Peter Monsieurs, Birkman persoonlijkheidsonderzoek, IXLY Loopbaanscan en vele andere
 • Arbeidsmarktbenadering. Netwerken. Schriftelijke en mondelinge presentatie inclusief Social Media.
 • Succes vieren!

Het intensieve traject van een half jaar tot een jaar omvat de volgende fases:

 1. Rouw- en Herstelfase. We besteden aandacht aan de redenen die hebben geleid tot deze Outplacement. Afscheid nemen van een baan is afscheid nemen van die organisatie, de mensen en ook van alle goede dingen die er wel waren.
 2. Zorgvuldige en uitgebreide oriëntatiefase. We onderzoeken in deze fase welke mogelijkheden en wensen er zijn. In deze fase kunnen professionele tools worden ingezet als de Birkman, het Talentenpaspoort, Kernkwaliteitenkwadrant, Creatiespiraal, etc. etc. Daarnaast beschikt WLO over een zeer uitgebreide e-HRM toolkit.
 3. Arbeidsmarktbenadering.
  1. CV update
  2. Inzet Social Media; update Linkedin-profiel
  3. Netwerk- en sollicitatiegesprekken oefenen
  4. Netwerkopbouw

Ons uitgangspunt: u bent zoveel meer dan uw laatste functie! De vragen: Wie ben ik met al mijn levenservaring? Wat kan ik nog meer? Wat wil ik in deze fase van mijn leven? Hoe bemachtig ik deze werkkeuze? zijn de rode draad in de Outplacementtrajecten.

Het focus 3 maanden traject is het intensieve traject, in versnelde vorm

U heeft het Outplacement zien aankomen of heeft er door omstandigheden zelf voor gekozen. De fase van rouwen en herstellen is (gedeeltelijk) al doorlopen. Het is echter lang geleden dat u actief bezig was met oriënteren, kiezen en solliciteren, vandaar dat u de ondersteuning zoekt van een ervaren outplacement-coach. In deze situatie is dit 3 maanden traject de juiste keuze voor u!

" Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hadden waar ik was... Ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten"

"De coaches van WLO leven zich in, stellen geen standaard vragen en schuwen geen enkele vraag als ze denken dat dit nieuwe inzichten geeft. Wat een openbaring!"

Lees meer referenties >

 

 

 

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

KvK. 09114899

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: