WORK | Het Talentenpaspoort

Welke talenten heb jij in huis

Het Talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om iemands werkelijke talenten te ontdekken. Talenten zijn je gaven. Gaven die we vanaf onze geboorte hebben of die we op heel jonge leeftijd ontwikkeld hebben. De methodiek van Het Talentenpaspoort is afkomstig van Peter Monsieurs van Pontis Management School.

Het Talentpaspoort is geïnspireerd op enerzijds de ‘needs-theory’ van o.a. Prof. Henry A. Murray en anderzijds op de ‘Cognitive styles theory’ zoals onderzocht door Eva Cools (Phd.) en Prof. Herman Van Den Broeck van de Vlerick Leuven Management School. Pontis Management School ontwikkelde een test waarmee een nauwkeurige positiebepaling gegeven wordt van de sterkte van drijfveren en denkstijlen ten opzichte van andere professionals. De berekening van de resultaten en de positiebepaling zijn in samenwerking met de Universiteit Antwerpen tot stand gekomen.

Het Talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort is dus een talentenscan die snel en objectief het potentieel van medewerkers, teams of coachees in kaart brengt. Met Het Talentenpaspoort worden emotionele talenten (drijfveren, passies) en rationele talenten (denkstijlen) onderscheiden.

Wij zetten Het Talentenpaspoort in bij het organisatieveranderingen, maar ook bij loopbaan-, outplacement– en vitaliteitstrajecten. WLO Work and Life verzorgt bovendien een eendaagse incompany training waarin deelnemers aan de slag gaan met hun talenten en benutting daarvan. Wil je meer weten over deze incompany training? Neem contact op en maak een oriënterende afspraak.

Hoe werkt Het Talentenpaspoort

Om een Talentpaspoort te kunnen maken vullen deelnemers een online vragenlijst in, waarmee passies en aanleg worden blootgelegd. Daarna worden de antwoorden vergeleken met alle andere deelnemers in de database en wordt het Talentpaspoort opgesteld. Dit bestaat uit twee ‘afdrukken’ van de deelnemer. De eerste afdruk toont iemands emotionele talenten (drijfveren passies) en de tweede toont de rationele talenten (denkstijlen). Combinaties van de emotionele en rationele talenten vormen nog sterkere talenten. Voorbeeld: een deelnemer heeft een passie voor samenwerken en aanleg voor strategisch denken. Samen vormen ze dan het talent ‘strategisch samenwerken’.

De uitkomsten, iemands WERKelijke talenten worden door een van onze Certified Talentpassport Coaches geïnterpreteerd en met de deelnemer besproken. Het Talentenpaspoort geeft goed zicht op de aanwezige talenten en is de basis voor bijvoorbeeld nieuwe loopbaankeuzes, een outplacementtraject of reorganisatie. Het is ook de basis voor afdelings- of organisatieprofielen. Zo weet je welke talenten je in huis hebt, welke talenten over- of ondervertegenwoordigd zijn en wat er nodig is om een betere balans te creëren.

Het Talentenpaspoort: dé talentenscan

Na lang onderzoek gedaan en allerlei tools te hebben uitgeprobeerd, ontdekten we hoe lastig het is om de echte talenten of het werkelijke potentieel naar boven te halen. De meeste online tools meten je competenties en niet je potentieel. Competentiemetingen geven aan waar iemand staat tijdens het afnamemoment. Het Talentenpaspoort daarentegen gaat verder dan een momentopname. Het is een verdieping en geeft zicht op iemands talenten en potentieel.

Doorsnee onderzoeken vergen behoorlijk wat tijd voordat je ergens zicht op krijgt. Bovendien is het belangrijk dat de afnemer van het onderzoek rekening houdt met zijn eigen blinde vlekken, referentiekader of patronen. Met de methodiek van Het Talentenpaspoort bespaar je tijd en weet je zeker dat het potentieel objectief in kaart gebracht wordt.

Het inzetten van Het Talenpaspoort is bijzonder succesvol. Wij zien Het Talentenpaspoort als dé talentenscan en tool voor betere keuzes. Betere keuzes voor iedereen: organisatie en medewerkers.

WLO Work and Life: Certified Trainer van Het Talentenpaspoort

WLO Work and Life: Certified Trainer van Het Talentenpaspoort

Wenneke Ong (directeur, executive coach en NOLOC Register Loopbaanexpert): “Ik ben zó enthousiast over deze tool, dat ik al een aantal jaren certified en official trainer van Het Talentenpaspoort ben. Dat betekent dat ik (loopbaan)coaches, managers, HR- en andere professionals tijdens een intensieve training leer hoe zij zelf deze tool optimaal kunnen inzetten”.

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Let op, wegwerkzaamheden!
Mobiel Secretariaat:
06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke:
06 - 5060 0570
E-mail:
info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: