Life | Burn-out coaching

Pas op de plaats
Life | Burn-out coaching

Burn-out coaching

WLO Work and Life coacht iedereen die te veel stress ervaart, steeds vaker moeite heeft met concentratie of dreigt uit te vallen als gevolg van overbelasting. Een burn-out kan iedereen overkomen, ongeacht je functie of niveau. Het is vandaag de dag heel gewoon om altijd maar ‘aan’ te staan. Het gevaar is echter groot dat af en toe rust nemen op een bepaald moment niet meer genoeg is. Van een burn-out kun je pas herstellen als je pas op de plaats maakt, de cirkel doorbreekt, perfectionisme een tandje lager zet en professionele hulp inschakelt. WLO Work and Life heeft jarenlange ervaring in burn-out begeleiding waardoor herstel sneller intreedt en terugkeer, in eigen of ander werk, verantwoord en duurzaam plaatsvindt.

Burn-out coaching voor medewerkers

Op basis van een eerste kennismaking kijken we in welke fase van een burn-out iemand zich bevindt, welk traject het beste aansluit en welke coach het beste bij de medewerker past. Wij kunnen burn-out coaching ook combineren met onze vitaliteitsprogramma’s en andere tools waaronder Het Talentenpaspoort. Medewerkers krijgen weer rust in het hoofd, meer structuur, balans, meer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. Ze voelen zich fit, (er)kennen hun grenzen en geven weer zelfstandig richting aan zowel zakelijke- als privédoelen. Dreigen ze toch weer in een valkuil te vallen? Dan kun ze altijd teruggrijpen naar de praktische oefeningen die ze geleerd hebben en een afspraak voor een extra sessie is zo gemaakt.

Voordelen burn-out coaching

Het grote voordeel van onze begeleiding is, dat organisaties, HR Managers en leidinggevenden nauw betrokken blijven bij het herstelproces en de re-integratie van de medewerker(s). Door de korte lijnen kan er snel worden geschakeld en werken we allemaal aan één gezamenlijk doel: een optimaal, verantwoord en duurzaam herstel.

Ben je uit eigen beweging op zoek naar een burn-out coach?

Natuurlijk kun je dan ook contact opnemen. Samen kijken we dan wat voor jou het beste traject is. Twijfel je of je een burn-out hebt? Klik hieronder en doe de test of lees alles over de symptomen van een burn-out. Neem in ieder geval altijd eerst contact op met je huisarts of bedrijfsarts.

De 6 symptomen van een burn-out

Symptoom 1

Ontbreken van energie en vermoeidheid

Vermoeidheid en het ontbreken van energie zijn de meest aansprekende symptomen van een (naderende) burn-out. En toch kunnen er diverse oorzaken zijn die een gebrek aan energie kunnen verklaren terwijl geen sprake is van een burn-out. Het blijven daarom belangrijke signalen om rekening mee te houden.

Symptoom 2

Slapeloosheid

Ook hier geldt dat slapeloosheid een op zichzelf staand probleem kan zijn. Wanneer de slapeloosheid echter wordt veroorzaakt door gepieker over werk, deadlines, nare situaties of te hoge verwachtingen in de werk- of privésfeer, is meestal een duidelijk symptoom van een burn-out.

Symptoom 3

Neerslachtigheid en onverschilligheid

Vooral voor de mensen om je heen valt dit verschijnsel op. De neerslachtigheid uit zich in apathie of lusteloosheid voor zaken waar je voorheen veel belang aan hechtte. Tijd doorbrengen met kinderen, hobby’s, de kwaliteit van het leven, het komt vaak onder druk te staan bij een burn-out situatie.

Symptoom 4

Lichamelijke klachten

Een burn-out geeft vaak aanleiding tot diverse lichamelijke klachten die op zichzelf niet met een burn-out in verband worden gebracht maar in combinatie met andere verschijnselen wel degelijk rechtstreeks het gevolg zijn van die burn-out. Denk aan hoofdpijn, buikpijn, oorsuizen, spierpijn, nek- en/of schouderklachten.

Symptoom 5

Paniekaanvallen

Mensen met een burn-out kunnen ook door angst- of paniekaanvallen overvallen worden. Door de stress en vermoeidheid die een burn-out met zich meebrengt is de kans op een paniekaanval groter.

Symptoom 6

Irritatie en een kort lontje

Je voelt je eigenlijk continue ontevreden en boos. Je directe omgeving merkt dit meestal op nog voordat je zelf in de gaten hebt. Het begint vaak met een toename van klagen en de schuld bij anderen leggen, maar het kan ook zijn dat je moe en verdrietig wordt van je eigen geklaag en gemopper op alles en iedereen om je heen.

w

Herkenbaar of wil je meer weten?

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Testimonial

”WLO denkt en vraagt buiten de gebaande paden. Daardoor ben ik met WLO echt nieuwe dingen gaan ontdekken over mijzelf. Wat een energie krijg ik daarvan!”

Inge

docente Biologie

“Ik kan WLO aanbevelen omdat ze de moeilijke zaken die ook aan bod komen ontspannen en humoristisch benadert. Op die manier zag ik er niet tegenop om het onvermijdelijke aan te gaan.”

Rob

Hoofd P&O

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Let op, wegwerkzaamheden!
Mobiel Secretariaat:
06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke:
06 - 5060 0570
E-mail:
info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: