OUTPLACEMENT

Een periode met onzekerheid en spanning, maar vooral met nieuwe kansen en mogelijkheden. Onze jarenlange ervaring zetten wij actief in zodat u uw loopbaanpad met vertrouwen kunt voortzetten.

Outplacement

Een nieuwe weg

Om zoveel mogelijk vaste grond onder de voeten te voelen hebt u het liefst begeleiding van een outplacement bureau dat van wanten weet. Dat met u meedenkt, met u onderzoekt en u helpt met de zoektocht naar werk dat bij u past. Extra informatie over Outplacement voor werkgevers.

Outplacement gaat verder dan zoveel mogelijk solliciteren op vacatures die vergelijkbaar zijn met wat u deed. Hier leest u wat outplacement is. Om de arbeidsmarkt zo breed mogelijk te benaderen is het belangrijk om verder te kijken: welke talenten heeft u, wat zijn uw drijfveren? U bent immers meer dan uw laatste baan.

Per 1 juli 2015 gelden nieuwe ontslagregels. Wij bepalen samen met u de juiste mix van begeleiding en opleiding die u met uw transitievergoeding kunt inzetten. Ook zijn we helder over de kosten van een outplacement traject.

De ontdekkingsreis van uw outplacement traject

Een outplacementtraject was waarschijnlijk niet wat u wenste en misschien ook niet verwachtte. Daardoor ziet u er wellicht als een berg tegenop. In een traject bij WLO gaat u echter op ontdekkingsreis. Samen kijken we naar wat er nog meer bij u past. Waar u warm van loopt, wat uw (verborgen) talenten zijn en hoe u deze past in de weg naar nieuw werk. Zo wordt outplacement meer dan een ervaring met een negatieve lading. Bent u benieuwd naar wat u ‘s morgens uit bed doet springen?

Een WLO Outplacement traject, samengevat

 • Rouwverwerking: de situatie die geleid heeft tot Outplacement persoonlijk afronden. Niet pamperen maar Vitaal weer verder.
 • Onderzoeks- en inventarisatiefase. Persoonlijke gesprekken met relevante professionele tools: uitgebreid Talentenonderzoek methodiek Peter Monsieurs, Birkman persoonlijkheidsonderzoek, IXLY Loopbaanscan en vele andere
 • Arbeidsmarktbenadering. Netwerken. Schriftelijke en mondelinge presentatie inclusief Social Media.
 • Succes vieren!

Het intensieve traject van een half jaar tot een jaar omvat de volgende fases:

 1. Rouw- en Herstelfase. We besteden aandacht aan de redenen die hebben geleid tot deze Outplacement. Afscheid nemen van een baan is afscheid nemen van die organisatie, de mensen en ook van alle goede dingen die er wel waren.
 2. Zorgvuldige en uitgebreide oriëntatiefase. We onderzoeken in deze fase welke mogelijkheden en wensen er zijn. In deze fase kunnen professionele tools worden ingezet als de Birkman, het Talentenpaspoort, Kernkwaliteitenkwadrant, Creatiespiraal, etc. etc. Daarnaast beschikt WLO over een zeer uitgebreide e-HRM toolkit.
 3. Arbeidsmarktbenadering.
  1. CV update
  2. Inzet Social Media; update Linkedin-profiel
  3. Netwerk- en sollicitatiegesprekken oefenen
  4. Netwerkopbouw

Ons uitgangspunt: u bent zoveel meer dan uw laatste functie! De vragen: Wie ben ik met al mijn levenservaring? Wat kan ik nog meer? Wat wil ik in deze fase van mijn leven? Hoe bemachtig ik deze werkkeuze? zijn de rode draad in de Outplacementtrajecten.

Het focus 3 maanden traject is het intensieve traject, in versnelde vorm

U heeft het Outplacement zien aankomen of heeft er door omstandigheden zelf voor gekozen. De fase van rouwen en herstellen is (gedeeltelijk) al doorlopen. Het is echter lang geleden dat u actief bezig was met oriënteren, kiezen en solliciteren, vandaar dat u de ondersteuning zoekt van een ervaren outplacement-coach. In deze situatie is dit 3 maanden traject de juiste keuze voor u!

Contactgegevens

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief