WORK | Outplacement – individueel

WLO Outplacement: iedereen tevreden
Outplacementtrajecten bij WLO Work and Life

Individueel outplacementtraject bij WLO Work and Life

Er zijn verschillende aanleidingen voor een outplacementtraject. Een reorganisatie, heroriëntatie van bedrijfsprocessen, conflicten, disfunctioneren of persoonlijke redenen van een medewerker. Al ruim 20 jaar begeleiden we mensen naar een andere of nieuwe werkplek. Veelal in opdracht van organisaties die op zoek zijn naar een ervaren bureau dat hun medewerkers een individueel outplacementtraject kan aanbieden. Een traject dat empowert en inspireert. WLO Work and Life is zo’n bureau waarbij zowel organisaties als medewerkers verzekerd zijn van een succesvol traject en dat is fijn voor iedereen!

Interesse in groepsoutplacement?

Werkgebied

WLO Work and Life werkt landelijk maar is het meest in de provincie Gelderland (Arnhem, Nijmegen e.o.) ingebed. Vanuit praktisch oogpunt is de nabijheid van regionale klanten en onze locaties een pluspunt. Verder werken we regelmatig samen met landelijk opererende bedrijven die een ervaren outplacementbureau in de omgeving van hun medewerkers zoeken. Wij zijn vertrouwd met uiteenlopende werkomgevingen. Zakelijke, financiële en maatschappelijke dienstverlening, maar ook overheid en onderwijs.

Altijd een passend programma

De WLO outplacementtrajecten gaan verder dan netwerken en solliciteren. We leveren maatwerk. Een persoonlijk programma dat een variërende periode van 3 tot 12 maanden omvat en uit 4 fases bestaat. Elke fase wordt op basis van wensen en behoeften samen met de medewerker ingevuld.

De fasen van outplacement

Fase 1

Vanzelfsprekend gaan we niet voorbij aan het verwerkingsproces van de medewerker. Onze senior coaches luisteren, houden een spiegel voor en stellen vragen waarmee de medewerker tot nieuwe inzichten komt.

Fase 2

Zodra de medewerker openstaat voor een nieuwe start, onderzoeken we aan de hand van persoonlijke gesprekken en relevante tools wat iemand kenmerkt en onderscheidt.
Hierbij maken we gebruik van (wetenschappelijk) onderbouwde tools waaronder Het Talentenpaspoort, het Birkman persoonlijkheidsassessment en de e-HRM tools van IXLY. We brengen de talenten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart. Dit is een intensieve, maar vooral ook inspirerende periode.

Fase 3

Het is tijd om de arbeidsmarkt te gaan benaderen. Afhankelijk van de capaciteiten en behoeften van de medewerker bieden we ondersteuning op het gebied van netwerken, solliciteren en jezelf profileren. We benaderen actief ons uitgebreide netwerk en zoeken mee naar vacatures.

Fase 4

Het einde van het traject staat in het teken van succes en de toekomst. In deze periode hebben medewerkers het hoofdstuk goed kunnen afsluiten. Ze kennen hun talenten, drijfveren en hebben (zicht op) een nieuwe baan. Er is weer toekomstperspectief, medewerkers zijn gefocust en beschikken over inzichten en handvaten om hun loopbaan zelfstandig verder te regisseren.

Tarieven

De tarieven zijn afhankelijk van de duur en inhoud van het outplacementtraject. Alles is mogelijk. Soms vraagt een traject eerst om ondersteuning op het gebied van burn-out of vitaliteitsklachten en soms is er behoefte aan wat extra (loopbaan)coaching. We doen je graag een concreet voorstel. Dat schept duidelijkheid voor iedereen.

Testimonial

“Ik ben erg tevreden over de holistische benadering, de doortastendheid en positieve manier van coachen. De coach kan zich goed in de ander verplaatsen, beschikt over de nodige ervaring en tools waarmee je direct aan de slag kan. Het Talentenpaspoort bijvoorbeeld. Ik heb weleens vaker persoonlijkheids- of ontwikkelonderzoeken gedaan, maar bij Het Talentpaspoort kwamen er toch zaken uit die voor mij nieuw waren en waardoor ik mezelf beter ben gaan begrijpen. We hebben best zware onderwerpen besproken, maar sloten desondanks altijd positief en vol energie de sessies af. De kennis en inzichten die uit Het Talentpaspoort voortkwamen heb ik meegenomen in de zoektocht naar een nieuwe werkgever. En met succes!“

Martijn

Projectmanager

Koffie?

We drinken graag een kop koffie (of thee) met HR-professionals en/of de betrokken medewerkers. We vertellen dan meer over onze werkwijze en de verschillende tools die we daarbij inzetten.

Liever een groepsoutplacement traject?

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Let op, wegwerkzaamheden!
Mobiel Secretariaat:
06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke:
06 - 5060 0570
E-mail:
info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: