TALENTENPASPOORT

“There is a difference between skill and talent. Master the skill to allow the talent out”

  1. Home
  2.  » 
  3. Work
  4.  » Talentenpaspoort
Talentenpaspoort

Zicht op uw talenten

Herkent u dit: dat er heel gemakkelijk wordt gezegd: daar heb je een talent in, daar moet je wat mee doen! Op basis van wat wordt dan gebaseerd dat er sprake is van een Talent? Wij hebben daarom gekozen voor een objectieve Talentscan: het Talentenpaspoort.

Talenten zijn een gave. Een talent heeft u vanaf uw geboorte of u heeft het ontwikkeld op zeer jonge leeftijd. Door uw talenten onderscheidt u uzelf van anderen. Uw talenten maken u uniek. 

Het Talentenpaspoort is de methodiek van Peter Monsieurs van Pontis, Management School met Passie voor Management- en Teamontwikkeling. Met deze Talentscan worden emotionele talenten (drijfveren, passies) en rationele talenten (denkstijlen) onderscheiden. U krijgt duidelijk zicht op wat u energie, plezier geeft en wat u energie, plezier kost! Een competentie-onderzoek maakt duidelijk wat u al verworven heeft, een Talentenonderzoek laat zien wat uw potentieel is. Een Talentenonderzoek gaat veel dieper dan een competentie-onderzoek. Het mooiste is natuurlijk dat u competent wordt of bent in uw talenten. 

WLO is zo enthousiast over het Talentenpaspoort:

  • Dat zij het Talentenpaspoort als vast onderdeel in de verschillende trajecten aanbiedt.
  • Dat zij in-company de workshop verzorgt: Ken je WERKelijke talenten.
  • Dat zij als officieel partner, coaches en andere professionals opleidt om het Talentenpaspoort actief te kunnen inzetten. Zie Certificering Talentenpaspoort voor HR Professionals 

 

 

In goede handen

WLO heeft 3000+ mensen gecoacht in meer dan 30 jaar

Focus op talent

Door luisteren, vragen en reflecteren ontginnen wij uw talenten

Ontdek nieuwe horizons

Verwacht energie, inspiratie en vrijheid na ons traject

Krachtige tools

Werken met erkende tools die hun kracht hebben bewezen
” WLO denkt en vraagt buiten de gebaande paden. Daardoor ben ik met WLO echt nieuwe dingen gaan ontdekken over mijzelf. Wat een energie krijg ik daarvan!”
“Ik kan WLO aanbevelen omdat ze de moeilijke zaken die ook aan bod komen ontspannen en  humoristisch benaderen. Op die manier zag ik er niet tegenop om dat onvermijdelijke aan te gaan.”
Zoekt u een partner voor loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling?

Voel u vrij om een gratis oriëntatiegesprek te boeken. Of neem de proef op de som en doe de test!

Drie soorten talenten

We onderscheiden drie soorten talenten:

1. De eerste soort zijn uw passies, ook wel uw emotionele talenten genoemd. Passies zijn sterke drijfveren. Het zijn uw energiebronnen.
2. De tweede soort zijn uw rationele talenten, ook wel uw denkstijlen genoemd. Een denkstijl bepaalt hoe u van nature informatie opneemt en verwerkt.
3. De derde soort zijn uw fysieke talenten. U hebt specifieke lichaamskenmerken die u toelaten iets bijzonder gemakkelijk te kunnen. Bijvoorbeeld een sport of handigheid.

Talenten vormen uw potentieel

De combinaties die u kan maken met de drie soorten talenten vormen uw natuurlijke potentieel. Dit potentieel kunt u zien als een rijke bron. Maar een bron alleen is niet genoeg. Alleen door in uw potentieel te investeren zal u rijkelijk kunnen oogsten.

Wat doet het talentenpaspoort?

Er zijn auteurs en online testen die uw talenten proberen te vatten in een lijst. Daarbij beperken ze zich tot enkele tientallen vooraf benoemde talenten. Het Talentenpaspoort werkt niet met lijsten, omdat er zo veel verschillende talenten zijn dat ze niet in lijstjes te vatten zijn.

Het Talentenpaspoort bevat twee ‘foto’s’. Een ‘foto’ van uw emotionele talenten (uw passies) en een ‘foto’ van uw rationele talenten (uw denkstijlen). Combinaties van uw emotionele en rationele talenten vormen nog sterkere talenten.

Een voorbeeld. Wanneer u een passie heeft voor ‘samenwerken’ en aanleg voor ‘strategisch denken’, dan vormen deze twee samen het talent ‘strategisch samenwerken’.

Ieder mens heeft een grote hoeveelheid talenten. Het is bijna onmogelijk om daar zelf altijd goed zicht op te hebben. Als u de hulp vraagt van een gecertificeerde coach, krijgt u een beter zicht op uw talenten. Een goed inzicht in uw talenten geeft een basis voor het kiezen van uw (loopbaan-) pad. U zet immers bewust uw talenten in en daarmee maakt u keuzes die bij u passen.

Bedrijven kunnen ook van (grote) groepen de talenten in kaart brengen. Daarmee ontstaat niet alleen een beter zicht op de talenten van individuen, maar ook op de samenwerking in teams.

Samenvatting

Investeren in uw potentieel betekent in de praktijk het opbouwen van kennis en vaardigheden die uw talent laten open bloeien. Eén ding is zeker. Wanneer u investeert in uw talenten zult u niet alleen uw best mogelijke prestaties leveren, u zult er ook echt plezier aan beleven.

Het talentenpaspoort helpt u om zicht te krijgen op uw talenten, zodat u die optimaal kunt inzetten voor uzelf en de organisatie waarvoor u werkt. U kiest bewust uw (loopbaan-) pad en u zult meer profiteren van uw talenten.

" Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hadden waar ik was... Ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten"

"De coaches van WLO leven zich in, stellen geen standaard vragen en schuwen geen enkele vraag als ze denken dat dit nieuwe inzichten geeft. Wat een openbaring!"

Lees meer referenties >

 

 

 

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

T. 026 - 2051636

M. 06 - 50600570

E. info@wloworkandlife.nl

KvK. 09114899

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: