Work | Werken vanuit talent

Focus op talenten brengt je zoveel verder dan focus op competenties
Training | Talentpassport Coach

Werken vanuit talent

Het werken vanuit talent(en) leidt tot positieve emoties, het zelfvertrouwen groeit en zo ook de wil om jezelf verder te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat je beter omgaat met veranderingen, tegenslagen of obstakels. Werken vanuit talenten vergroot het werkgeluk en je ziet dat medewerkers veelal minder gestrest zijn. Ze zijn betrokken, loyaal en voelen zich lekker in hun vel. Waarom uitgaan van competenties als je weet hoeveel meer je bereikt met talent en de ontwikkeling ervan? Het ontwikkelen van talenten levert veel meer en sneller resultaten op dan wanneer je je focust op het ontwikkelen van iemands verbeterpunten. Stel je concentreert je op iemands competenties en later blijkt dat diegene helemaal geen aanleg heeft om juist deze competenties te verbeteren? Een talent is een gave die je vanaf de geboorte hebt of die je op heel jonge leeftijd ontwikkeld hebt. Je zou wel gek zijn om deze onbenut te laten! Al ruim twintig jaar helpen we daarom organisaties met het in kaart brengen en ontwikkelen van talenten, ofwel: het potentieel van de organisatie.

Het is tijd voor talent

Het is het dus zaak om de talenten van medewerkers te kennen en ze te ontwikkelen. Maar hoe achterhaal je (latent) talent op een concrete, objectieve manier? Hoe ontwikkel je ze zodanig dat ze optimaal worden benut en bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen? En heeft jullie organisatie daar de tijd en mensen voor?

WLO Work and Life heeft al heel wat organisaties, overheden en individuele professionals via talentinventarisatie en -ontwikkeling ondersteund en begeleid. Hierbij maken we gebruik van een unieke talentenscan: Het Talentenpaspoort.

Het Talentenpaspoort: beste talentscan ooit!

Het Talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort is een wetenschappelijk onderbouwde tool om iemands werkelijke talenten te ontdekken. De methodiek is afkomstig van Peter Monsieurs van Pontis Management School. Het is een talentenscan die snel en objectief het potentieel van medewerkers of afdelingen in kaart brengt. Het gaat veel dieper dan competentie-en menig ander talentenonderzoek. Met Het Talentenpaspoort worden emotionele talenten (drijfveren, passies) en rationele talenten (denkstijlen) onderscheiden. We zetten Het Talentenpaspoort in bij het opstellen van organisatieprofielen, maar bijvoorbeeld ook bij loopbaan-, outplacement- en vitaliteitstrajecten.

Werken vanuit talent - hierover eens van gedachten wisselen?

Neem contact op, we zijn er voor je.

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: