Van keuzestress naar doelgericht kiezen

Van keuzestress naar doelgericht kiezen

Keuzestress …

Weet jij wie je bent en wat je wilt? Als je ook maar even over je antwoord moet nadenken, hoogopgeleid en ergens rond de 20-37 jaar bent, lees dan vooral verder!

Overload aan keuzes

Hoewel jij je weg in de online wereld kent en gewend bent aan snelle technische ontwikkelingen, sta je – mede daardoor – dagelijks voor allerlei keuzes. Wetenschappelijk gezien zorgt dat voor verwarring en (keuze)stress. Je brein trekt die overload aan keuzes gewoonweg niet. Je brein heeft behoefte aan duidelijkheid, structuur, overzicht. Krijgt je brein dat niet, dan begin aan jezelf te twijfelen en vergelijk je jezelf steeds vaker met anderen. Je bent niet te genieten, vaak vermoeid en piekert je suf over wat je moet doen. Je verlangt naar iets anders, maar ja, wat dan? Wat maakt jou nu echt gelukkig? Hoe vaak ben je aan iets nieuws begonnen en hoe vaak ben je ook daar weer mee gestopt? Lees verder en ontdek waarom je maar beter iets aan die stress kunt doen. Dat kan al binnen afzienbare tijd. Heb je straks lekker de tijd voor écht leuke dingen!

Gevolgen van keuzestress

Keuzestress begint al in de studietijd. Ga maar eens kiezen uit het grote aanbod studies en de mogelijkheden voor daarna. Maar ook in je privéleven zijn er situaties die je uit balans kunnen brengen. Carrière, wereldreis of toch kinderen? Het enorme aanbod van keuzes werkt verlammend. Het zorgt voor een grote druk en die wordt ook nog eens versterkt door social media. Het is lastig afstand te nemen van die beelden van je succesvolle vrienden en hun gelukkige leven. Sterker nog, je gaat erin mee; je doet alsof gelukkig bent. De gevolgen van keuzestress komen dicht in de buurt van een burn-out en in sommige gevallen een bore-out. Geen wonder, want je staat bijna 24/7 ‘aan’. Hoewel ieder persoon weer anders is, blijkt dat 21% van jouw leeftijdsgenoten (millenials en Gen Z) last hebben van klachten als slecht slapen, piekeren, futloosheid, concentratieproblemen, paniekaanvallen en prikkelbare of emotionele reacties (bron: CBS). Kijk, een stressvrij leven bestaat niet, maar als je hiermee blijft doorlopen is het risico groot dat je langdurig uitvalt. Dat is toch niet wat je wilt? Lees verder en kijk wat je eraan kunt doen en hoe ik je daarbij help.

Waar word jij gelukkig van?

Ik gok erop dat je van je ouders meegekregen hebt dat het niet uitmaakt wat je gaat worden of doet, als je maar gelukkig bent. Toch? Maar wanneer ben je gelukkig en wat maakt je nu écht blij? Op welke manier wil jij een verschil maken? En hoe komt het dat het je tot nu toe nog steeds niet gelukt is? Welke beren zie jij op de weg? Is dat realistisch of zijn het eigenlijk excuses om maar niet te hoeven kiezen? Wat zijn je opties en hoe maak je die waar? Pittige vragen, maar geen paniek, ik weet zeker dat we een hoop lol gaan hebben. Humor en mentale veerkracht gaan heel goed samen! We gaan van denken naar doen, van besluiteloosheid naar keuzes maken zonder stress.

Wat wil je?

Allereerst gaan we je wensen, dromen en ambities in kaart brengen. Dat schept duidelijkheid. Twee zien meer dan één. Misschien is er een rode draad? We kijken ook naar hoe jij tot nu toe je keuzes maakt. Wat werkt en wat niet? Zien we patronen?

Wat heb je al in huis?

Iets dat we zéker gaan doen is Het Talentenpaspoort, een wetenschappelijk onderbouwde en bewezen talentenscan waarmee je je WERKelijke talenten ontdekt. In tegenstelling tot reguliere onderzoeken, brengen we geen competenties, maar talenten naar de oppervlakte. Het Talentenpaspoort vertelt dus niet waar je nu staat, maar zegt alles over je potentieel. Je krijgt inzicht in je drijfveren, passies en denkstijlen. Je ziet gelijk wat je energie geeft en kost. Het wordt duidelijk wat voor jou de beste opties zijn en wat er nodig is om daar te komen. Je leert perfectie en zogenaamde verwachtingen los te laten. Voor veel mensen is Het Talentenpaspoort dé basis voor betere loopbaan- en levenskeuzes.

Oh ja en dan nog even dit …

Natuurlijk hebben we nog allerlei andere testen, arbeidsmarktscans en E-HRM tools om te kijken wat bij je past en wat er mogelijk is. Maar let op, wij stimuleren je om voor kiezen te gaan. Veel beter dan te blijven hangen in al die testen. Vol overgave kiezen voor jezelf op een manier die bij jou past, daar gaan we voor. Dat geeft rust, óók als er later iets ‘beters’ voorbij mocht komen. De perfecte keuze bestaat niet, al was het maar omdat niemand de toekomst kent. Dus niet te lang nadenken en maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek!

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: