Als ik mijn leven over zou kunnen doen, dan …

Bewust Vitaal online programma: een nieuwe kijk op welzijn

Als HR-professional ben je bekend met de uitdagingen van het in stand houden van een (fysiek en mentaal) gezonde en productieve werkomgeving binnen jullie organisatie. Zeker sinds corona en het hybride werken, vraagt vitaliteit meer dan alleen aandacht voor gezonde voeding en lichaamsbeweging. Huidige en potentiële medewerkers zijn steeds meer bezig met hun welzijn. En dat is precies waar ons nieuwe Bewust Vitaal online programma om draait.

Wat is Bewust Vitaal?

Naast onze individuele vitaliteitscoaching, hebben we het WLO Vitaliteitsprogramma dat uit twee onderdelen bestaat:

  • Bewust Vitaal Online (28-daags online programma)
  • Bewust Stilstaan

Bewust Vitaal is niet zomaar een programma over gezondheid en beweging. Het is de nieuwe, verdiepende versie van ons eerdere (en gelijknamige) programma. Het richt zich op het duidelijk identificeren van wat elke individuele medewerker nodig heeft om vitaal te zijn én te blijven.

Een nieuwe kijk op welzijn

In een tijd waarin burn-out en stress op de werkplek (thuis of op kantoor) veelvoorkomende uitdagingen zijn, is het zaak om medewerkers op alle welzijnsniveaus te ondersteunen. Een juiste benadering is belangrijk voor medewerkers omdat het erkent dat hun welzijn niet beperkt blijft tot slechts één aspect. We zijn nu eenmaal allemaal complexe wezens en onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid zijn onderling verbonden. Door een nieuwe kijk op welzijn te omarmen, kunnen medewerkers een breed scala aan voordelen ervaren die hun algehele welzijn en prestaties verbeteren, zowel op het werk als in hun persoonlijke leven. Denk aan: betere stresshantering, meer in balans, meer begrip, verbeterde relaties, creatiever, daadkrachtiger, zelfinzicht, meer betrokkenheid en plezierige werksfeer. 

Voorkomen en beperken van uitval

Een van de meest waardevolle aspecten van het Bewust Vitaal programma is dat je, 28 dagen achter elkaar, bewust pas op de plaats maakt. Zo wordt de zorg voor jezelf onderdeel van je patroon. En je doet het allemaal zelf! Je neemt verantwoordelijkheid voor jezelf, waardoor je zelf de focus ontwikkelt op het voorkomen en beperken van uitval. Als je gezond en vitaal bent, ben je minder vatbaar en beter bestand tegen overbelasting of een burn-out. Door jullie medewerkers de tools en strategieën te bieden waarmee ze hun welzijn verbeteren, investeren jullie niet alleen in hun toekomst, maar ook in de veerkracht en productiviteit van jullie organisatie.

 

Eva, hoogleraar over Bewust Vitaal:

“Ik heb inzicht gekregen in patronen die ik door de jaren heb opgebouwd en die me gebracht hebben tot waar ik was: ver van mezelf en doodmoe. Ik heb nu genoeg inzichten en handvatten om verandering in te zetten.”

 

 

Een incentive voor bestaande en nieuwe medewerkers

Het aanbieden van Bewust Vitaal toont ook jullie betrokkenheid bij de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van jullie medewerkers. Vermeld het dus gerust in je vacatures. Dit creëert een positieve indruk en laat zien dat jullie organisatie niet alleen om de professionele groei geeft, maar ook oog heeft voor het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Bovendien kan het aanbieden je helpen je te onderscheiden in de huidige concurrerende arbeidsmarkt. Potentieel talent zoekt allang niet meer alleen naar salaris of een leaseauto, maar juist naar mogelijkheden die hun levenskwaliteit verbeteren.

Bewust Vitaal in de Praktijk

Hoewel de principes van het Bewust Vitaal programma succesvol waren, hebben we nu een geüpdatete versie gelanceerd in de WLO Academy. Deze versie is voor iedereen beschikbaar. Het programma is ontworpen om naadloos te integreren in de levens van jullie medewerkers, ongeacht hun huidige welzijnsniveau. Ook als ze al uitgevallen zijn. De theorie, de video’s en de opdrachten zijn bewust zo beknopt en eenvoudig mogelijk gehouden. Dat maakt dat je vaak maar een kwartiertje per dag nodig hebt voor dit programma. Denk je eens in, een kwartier en heel soms een halfuurtje per dag is al genoeg om een nieuw patroon te ontwikkelen! Dit online programma met werkboek is zorgvuldig opgebouwd op basis van onze jarenlange kennis en ervaringen om uitval te voorkomen of te beperken. De theorieën van Covey (cirkel van invloed en betrokkenheid), Mihaly Csikszentmihalyivan (Flow) en Sonnevelt (Vitaliteitspiramide) vormen het fundament van dit programma. Medewerkers leren om bewust aandacht aan zichzelf te besteden en krijgen zicht op hun energienemers en energiegevers. Vervolgens ontdekken ze via bewustwording wat ze nodig hebben en hoe ze dit in hun dagelijkse leven kunnen inbouwen. Bewust Vitaal biedt de juiste balans tussen eigen verantwoordelijkheid en ondersteuning vanuit de organisatie.

Voor wie is Bewust Vitaal?

Het is voor iedereen geschikt ongeacht het huidige welzijnsniveau. Bewust Vitaal is enerzijds voor degenen die dreigen uit te vallen of al uitgevallen zijn. Voor die mensen biedt het een helpende hand om hun weg naar vitaliteit terug te vinden. Aan de andere kant is Bewust Vitaal ook een prima programma voor medewerkers die gezond zijn maar meer inzicht willen krijgen om hun welzijn naar een hoger niveau te tillen. Het programma kan trouwens zowel individueel aangeboden worden als aan de hele organisatie.

Een vitale organisatie

Het Bewust Vitaal online programma biedt een krachtige, aantrekkelijke tool die verder gaat dan alleen gezonde voeding en beweging. Kies voor Bewust Vitaal en investeer in het welzijn van jullie medewerkers én de vitaliteit van jullie organisatie.

Maak een afspraak

Willen jullie meer weten of Bewust Vitaal organisatiebreed in gaan zetten? Maak een afspraak!

 

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: