Als ik mijn leven over zou kunnen doen, dan …

Ben jij een HR-Manager of zit je bij de brandweer?

HR Managers, als geen ander begrijp ik dat je continu op zoek bent naar mogelijkheden en oplossingen om de doelstellingen van je organisatie te realiseren en tegelijkertijd de ontwikkeling van medewerkers te bevorderen. En laten we ook niet je eigen team vergeten! Een pittige klus, vooral in een tijd als deze, waarin medewerkers veel waarde hechten aan hun professionele groei en persoonlijk welzijn. Is het een utopie om naar benutting van het aanwezige potentieel te streven en tegelijkertijd de doelen en ambities van iedereen te realiseren? Of vrees je dat als je dat allemaal bereiken wilt, de burn-out klachten door het dak zullen gaan? De waarde van samenwerking met een goed, extern loopbaanbureau wordt vaak onderschat. Lees verder en ontdek hoe zo’n samenwerking ook bij jouw organisatie het verschil kan maken.

Brandjes blussen of liever focussen op preventie

Er zijn van die dagen of soms zelfs weken dat je je meer een brandweermedewerker voelt dan een HR-Manager. Je bent continu bezig met het blussen van kleine brandjes. Van conflicten tot irritaties. Van onverwachte uitval tot onvrede over interne reorganisaties. De lijst lijkt eindeloos. Maar wat als ik je vertel dat een extern loopbaanbureau je kan helpen om die brandjes te voorkomen voordat ze überhaupt ontstaan? Door middel van bijvoorbeeld coaching en begeleiding kunnen loopbaanexperts processen vlotter laten verlopen. Medewerkers worden begeleid en getraind en kunnen gebruik maken van bewezen tools en systemen. Zo kun jij je concentreren op je kerntaken in plaats van de hele dag rond te rennen met een brandblusser. 

Een extern loopbaanbureau kan dus een waardevolle partner zijn. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen die zo’n samenwerking met zich meebrengen. En wat je wat? Ik praat vanaf nu in de WLO-vorm. Er zijn natuurlijk meerdere loopbaanbureaus, maar (😉) geen een zoals WLO Work and Life! Dus wat zijn de belangrijkste voordelen van samenwerken met WLO Work and Life:

Voordeel #1: objectiviteit en expertise

Onze loopbaanexperts brengen een frisse, objectieve kijk op loopbaanontwikkeling en -beheer. Juist door hun expertise en ervaring zijn ze in staat om objectieve beoordelingen en waardevolle inzichten te bieden. We helpen bij het identificeren van talent, het opstellen van loopbaanplannen en het faciliteren van training en ontwikkeling.

Voordeel #2: alleen de beste tools

We beschikken over een goed uitgeruste toolbox met uitsluitend hoogwaardige instrumenten en hulpmiddelen. Deze hebben we met zorg zijn geselecteerd en zijn aantoonbaar succesvol. Hiermee ondersteunen we je op het gebied van talent- en loopbaanontwikkeling. Van Het Talententpaspoort en assessments tot trainingsprogramma’s en vitaliteitscoaching en training. We kunnen organisaties op elk niveau begeleiden. Operationeel, management en executives. We willen het volledige (verborgen) potentieel ontdekken en benutten.

Voordeel #3: ervaren transitiepartner

Organisaties ondergaan voortdurend veranderingen en transities. Schakel ons in bij het begeleiden van medewerkers tijdens deze overgangsperiodes, zoals herstructurering, fusies of nieuwe bedrijfsdoelstellingen. We bieden ondersteuning bij het heroriënteren van medewerkers, het identificeren van nieuwe mogelijkheden en het begeleiden van outplacementprocessen.

Voordeel #4: flexibiliteit en maatwerk

Zonder overdrijven zijn we met WLO Work and Life meesters in het bieden van flexibiliteit en maatwerk. We begrijpen dat elke organisatie en elke medewerker uniek is. Door nauw samen te werken met jouw HR-afdeling kunnen we programma’s en strategieën ontwikkelen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. Direct toepasbaar zonder de langere termijn doelen uit het oog te verliezen. 

Weg met die brandblusser

Samenwerken met een extern loopbaanbureau, zoals WLO Work and Life, biedt je aanzienlijke voordelen zoals je hebt kunnen lezen. Wij werken met je samen, zij aan zij aan de ontwikkeling van medewerkers en dragen bij aan het realiseren van afdelings- en organisatiedoelstellingen. Ik ben zelf jarenlang in HR werkzaam geweest en kan me de spagaten nog goed herinneren.

Gratis kennismakingsgesprek

Leg ons je vraagstukken eens voor in gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons in Villa Klein Dreijen (Oosterbeek). We kunnen ook online of bij jullie kennismaken. WLO Work and Life werkt landelijk maar is het meest in de provincie Gelderland (Arnhem, Nijmegen e.o.) ingebed. Verder werken we regelmatig samen met landelijk opererende bedrijven die een ervaren loopbaanbureau in de omgeving van hun medewerkers zoeken. Wij zijn vertrouwd met uiteenlopende werkomgevingen. Zakelijke, financiële en maatschappelijke dienstverlening alsook overheid en onderwijs.

PS: dit vindt Annelies Venhuis van werken met WLO Work and Life:

Annelies, Manager Advies & Service/Facilitaire sector bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden:

“We zijn WLO Work and Life steeds meer gaan inzetten en voor verschillende vragen waaronder loopbaanvraagstukken, assessments, ondersteuning tijdens een reorganisatie, talentonderzoek en -ontwikkeling. Zo hebben we tijdens een reorganisatie een aantal medewerkers het Talentenpaspoort aangeboden. Het was gelijk een goede basis voor gesprekken en je zag dat medewerkers erdoor gestimuleerd werden om concrete stappen te gaan nemen. Het gaf de meesten net dat extra zetje om ervoor te durven gaan. Zo nodig werd dat aangevuld met scholing of met extra coaching vanuit WLO Work and Life.”

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: