Mijn droombaan

Mijn droombaan

Deze week zei een vrouw tegen mij: als ik bij je ben geweest ben ik weer helemaal vol inspiratie. Je bent voor mij echt de goede stok achter de deur om een volgende stap daadwerkelijk te doen.

Mijn collega Erik en ik spraken over wat ons drijft en de weg die wij hebben afgelegd. De organisaties waarbij we gewerkt hebben, de verschillende functies, maar ook onze persoonlijke weg, onze blokkades en hoe we daaraan blijven werken.

Toen ik als 18-jarige begon te werken was het nog de tijd van de formele brieven en standaard cv’s. Feedback geven, pro-actief zijn en SMART-doelen kwamen pas later in mijn leven. Burn-out? Ik kende toen het woord nog niet, Wel hoorde ik soms dat iemand overspannen was. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en heb ik veel mensen begeleid die in een burn-out zijn geraakt. Ik ben, helaas, de tel ben kwijtgeraakt.

Ik heb een P&O-opleiding afgerond en talloze trainingen en cursussen gevolgd. Het was niet één rechte weg naar mijn droombaan en dat is het zelden. Je droombaan bereiken is allereerst de stap zetten om te onderzoeken wat je blij maakt, wat doe je graag, waarbij vergeet je de tijd, waar ben je trots op. “De stap zetten” dus niet blijven hopen dat iemand je opmerkt, nee zelf de stap zetten, just do it!

Durf dingen uit te proberen die op je pad komen, sterker nog: zoek ze op! Veel mensen blijven jammer genoeg hangen in dat wat ze goed kunnen, dus datgene waarin ze competent zijn. Daar krijgen ze complimenten over en waardering. Daar is op zich niets mis mee mits dat is wat je graag wilt. Echter … doen waarin je competent ben maar wat je niet meer boeit is saai! Ik spreek de mensen die hiermee te lang zijn doorgegaan. Doorzettingsvermogen, volharding, ja dat hebben ze zeker! Maar dat kan ook een valkuil zijn. 

Mijn eigen ervaringen en kennis inzetten om de weg naar fijn werk voor een ander korter te laten zijn, dat is wat mij drijft. Mensen inspireren, laten ontdekken dat er meer keuzes zijn. Ik ben de stok achter de deur, de hand om aan te pakken en de eerste stap te zetten. Ik vind het heerlijk om samen met mensen een switch te mogen meemaken, successen te vieren, nieuwe werelden te ontdekken en te genieten van wat er op ons pad komt. Ik heb mijn droombaan gevonden. Ik sta steeds weer voor nieuwe uitdagingen en zo blijf ik aan mijn droombaan werken.

De verlegen 18-jarige die ik ooit was toen ik bij een reclame- en adviesbureau in Venlo begon, herken je bijna niet meer terug. Die verlegenheid is er zeker nog wel, ik voel hem nog altijd opkomen als ik denk aan al die mensen die mij hun vertrouwen geven om een stuk van hun pad naast hen mee te lopen!

Wat is jouw droombaan? Zullen we het samen eens gaan onderzoeken?
Warme groet,

Wenneke

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: