Het talentenDNA: voor de juiste match
Met het talentenDNA word je een betere match-maker
HR Manager Annet zit met haar handen in het haar. Ze hebben een functie die al heel lang vacant is en waarop nauwelijks reacties gekomen zijn. Samen met een collega bekijkt ze daarom wie er intern voor deze functie opgeleid zou kunnen worden. Ze selecteren Rob. Hij zit dichtbij het werkveld en is geïnteresseerd in een volgende stap. Rob begint aan de opleiding, maar na een halfjaar blijkt het toch geen goede match te zijn. Had dit voorkomen kunnen worden? Zeker! Met het TalentenDNA roep je een halt toe aan latent talent en maak je het potentieel binnen je organisatie zichtbaar.
Op zoek naar de X-factor
Vind ze maar eens, die kandidaten met de X-factor bij wie je weet dat zij gegarandeerd een match zijn. Eigenlijk kun je dat vergelijken met het vinden van de heilige graal. Ook bijna een onmogelijke taak. Maar het TalentenDNA biedt uitkomst. De ongekende X-factor ligt namelijk altijd in de talenten van een persoon. Talenten zijn natuurlijke eigenschappen waarover mensen beschikken. Eigenschappen die niet zijn aangeleerd, die hen uniek maken en die bepalen in welke gebieden ze het beste tot hun recht komen en zelfs kunnen excelleren. Ontdek hoe het werkt.
Matching vraagstukken in 3 stappen opgelost
Om matching vraagstukken op basis van talenten op te lossen, is het belangrijk om naar de persoon en de functie/vacature kijken. Daarvoor heb je natuurlijk wel een realistisch beeld nodig van de WERKelijke talenten van de kandidaat én welke kenmerkende talenten er nodig zijn om in een functie te kunnen uitblinken. Dat kan in de volgende 3 stappen.
STAP 1: het TalentenDNA van de functie
Met Het Talentenpaspoort meten we de talenten van medewerkers die nu in bepaalde functie succesvol zijn. Het TalentenDNA-algoritme bepaalt de kenmerkende talenten en bijhorende DNA-zones van deze referentiegroep.
STAP 2: talentenprofiel van de kandidaat
We meten de talenten van de kandidaat via zijn individuele Talentenpaspoort en stellen een talentenprofiel op.
STAP 3: matchen
Het matching-algoritme berekent de match tussen de talenten van de kandidaat en de kenmerkende talenten (het TalentenDNA) van de functie in jouw organisatie.
Hoe zit het met de wetenschappelijke onderbouwing?
Het Talentenpaspoort bewijst zijn succes al sinds 2011. In de afgelopen jaren heeft Pontis, founder van Het Talentenpaspoort, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen het TalentenDNA ontwikkeld. Analyses (i.s.m. de Universiteit Antwerpen) op de sinds 10 jaar verzamelde data van Het Talentenpaspoort, tonen aan dat iedere functie kenmerkende talentenscores heeft. Het TalentenDNA-algoritme en het matching-algoritme zijn wetenschappelijk gevalideerd. Zo beschikken we nu met het TalentenDNA over een feitelijke referentie om te bepalen in welke mate het natuurlijke potentieel van een persoon bij een bepaalde functie past.
Het TalentenDNA betekent een doorbraak in het op elkaar afstemmen van mens en organisatie!
Voordelen van het talentenDNA
-
- Meer vindplaatsen voor kandidaten voor schaarse functies op de arbeidsmarkt.
- Minder risico op mismatches en verlies aan investering die eraan voorafgaat.
- Een goede persoon-functie match leidt tot de beste persoonlijke prestaties.
- Een goede persoon-functie match voorkomt uitval en burn of bore-out.
- In een werkproces kun je de juiste persoon op de juiste plaats inzetten.
- Inclusief: matchen zonder bias of vooroordelen.
De juiste mensen op de juiste plek
Het is tijd om het recruitmentproces op zijn kop te zetten. Eerst kijken of de functie echt past bij de persoon op basis van diens talenten, daarna kijken wat de kandidaat al kent en wat hij of zij nog moet leren.
En heb ik je nieuwsgierig gemaakt?
Neem dan contact op met op, dan leg ik je graag uit wat dit voor jouw organisatie kan betekenen!
WLO Work and Life BV
Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
In-verband-met-wegwerkzaamheden
Mobiel Secretariaat:
06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke:
06 - 5060 0570
E-mail:
info@wloworkandlife.nl
KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring
Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches
Vul hieronder uw gegevens in: