Executive coaching voor werk en privé

Executive coaching voor werk en privé

Executive coaching voor werk en privé: goed voor iedere executive

‘Ik dacht dat executive coaching alleen voor junior directieleden was’, zei Milou. Milou is 51 en directeur van goedlopend schoonmaakbedrijf. Het afgelopen jaar is zwaar geweest. Milou werd ziek. ‘Mijn ziekte dwong mij tot bezinning. Ik heb in die tijd veel geschreven. Ik schreef over mijn carrière en wat er de afgelopen jaren allemaal met me gebeurd is. Dat heeft me flink wat inzichten opgeleverd. Nu ik weer beter ben, voelt het alsof ik op een kruispunt sta en ja, daarom ben ik hier” zegt zij. En ze is aan het goede adres.

Aanleiding voor executive coaching

Al enige tijd coach ik executives die zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid werken; directeuren, MT-leden, praktijkeigenaren, leidinggevenden of ondernemers. De coaching is heel persoonlijk en neemt ongeveer een jaar in beslag. Zelden is er één aandachtspunt of voorval waarom deze mensen contact met me opnemen. Het kan zowel inhoudelijk als persoonlijk zijn. De groei of juist inkrimping van het bedrijf met de daarbij behorende dilemma’s. Of persoonlijk: meer balans en diepgang. Inhoudelijk of persoonlijk, het zijn vaak thema’s waarover je eerst wilt sparren voordat je ze gaat delen. Steeds vaker ontmoet ik mensen zoals Milou, die op zoek zijn naar meer diepgang en balans. Ze willen een volgende stap maar hebben nog geen beeld van de vorm ervan.

En jij? Wil jij dieper inzicht krijgen in de bedrijfsvoering, de maatschappij en je eigen rol daarbinnen? Als eindverantwoordelijke zie je meestal weinig ruimte voor reflectie. Er is altijd meer werk dan tijd, ja toch? Executive zijn is topsport. Omgaan met druk, ervoor zorgen dat je op het juiste moment piekt, lessen uit het verleden leren. Executive coaching biedt dan uitkomst, juist nu in onze 24 uurs economie met alle hectiek, carrières, kansen en keuzes. Met een ervaren coach sparren en reflecteren werkt. Kijk maar naar topsporters.

Voordelen van executive coaching

Er zijn persoonlijke en zakelijke voordelen. Zakelijk gezien ervaar je met executive coaching al gauw dat je beter in staat bent om veranderingen te leiden, mensen te motiveren en de rust te bewaren in geval van stressperioden of conflicten. Persoonlijke voordelen zie je vooral terug in een betere balans tussen werk en privé, zingeving, zelfvertrouwen en werkplezier. Met andere woorden, iedereen plukt er de vruchten van: jijzelf, je bedrijf, je gezin en social life.

Executive coaching work & life

Natuurlijk is executive coaching maatwerk. De invulling van de sessies bepalen we samen. Misschien houd je ervan om een of twee sessies al wandelend te doen? Sommige executives willen zich beter leren ontspannen, anderen stellen een gesprek met een specifieke deskundige op prijs. We kunnen de coaching combineren met andere thema’s zoals loopbaan- of vitaliteitsthema’s. Daarom is het belangrijk dat we eerst eens kennismaken. Op basis daarvan kijken we samen of het matcht en dan pas waarmee en hoe ik je het beste helpen kan. Tijdens sessies, wanneer het jou het beste uitkomt, houd ik je een spiegel voor en maak je pas op de plaats om stil te staan bij belangrijke work & life thema’s. Ik ben empathisch maar pamper je niet. De sessies zijn positief confronterend, verdiepend en soms zelfs spiritueel. De gebaande paden zijn aan mij niet besteed. Ik trigger je op zowel persoonlijk, zakelijk als maatschappelijk en spiritueel vlak.

Op zoek naar een executive coach met een persoonlijke en professionele aanpak?

Coaching heeft alleen impact heeft als er sprake is van vertrouwen, chemie en wederzijds respect. Maak een vrijblijvende afspraak. Dan leren we elkaar leren kennen en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Jeroen, Directeur, over zijn work & life excecutive coachtraject:

”Ik heb dit nog nooit voor mezelf geregeld, wel altijd voor anderen in de organisatie. Ik vond het overbodige luxe, want ik mankeer toch niets? Maar wat doet dit me goed! Niet gewoon doorgaan maar zo nu en dan even bewust pas op de plaats maken.“

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: