Carrièreswitch, een goed idee of niet?

Carrièreswitch, een goed idee of niet? 

Carrièreswitch, een goed idee of niet? 

Martijn (43), werkt als R&D Manager bij een internationaal farmaceutisch bedrijf. Martijn heeft het gevoel op een kruispunt te staan: óf een promotie aanvaarden óf … en verder komt hij niet. Je zou denken dat nee zeggen tegen een promotie bijna hetzelfde is als je carrière om zeep helpen. En toch kan het de beste beslissing ooit voor iemand zijn. Ontdek waarom en hoe je erachter komt of een carrièreswitch een goed idee voor je is. 

Switchgedachten

Meestal tijdens vakanties overwegen vooral 40+ers een andere carrière. Niet zo raar, want tijdens een vakantie ontspan je je en heb je de tijd om vanaf een afstandje naar je loopbaan te kijken. In de vakantie komen we los van de routine. We rennen en vliegen (letterlijk!) een stuk minder, ervaren meer rust en juist in die rust, ga je als vanzelf reflecteren en komen er allerlei gedachten boven. Ook over een eventuele carrièreswitch. Misschien leun jij nu achterover en kom je tot de conclusie dat je al een tijdje niet meer zo gedreven bent? En nu je er zo over nadenkt, voel je eerder een leegte dan die sterke drive die je altijd gehad hebt. Lees dan vooral verder.  

Wat te doen met switchgedachten

Goed, je bent je bewust van je overwegingen, maar er is meer. Je lontje is af en toe wel heel kort hé? Die lange dagen breken je op. En heb je een gezin? Dit is een tijd waarin je van je kids zou willen genieten. In plaats van langs het voetbalveld, zit jij alleen maar achter je laptop. Je had het jezelf heel anders voorgesteld. Maar als je erover nadenkt en je het roer zou willen omgooien, dan schieten de vragen als paddenstoelen uit de grond. Wat wil ik dan? Wat als ik moet verhuizen? Kan ik het me financieel wel veroorloven? Kan ik het überhaupt wel? Je kunt twee dingen met die gedachten doen: onderzoeken of negeren. Ik adviseer altijd onderzoeken, want dan krijg je antwoorden en oplossingen. Met negeren kom je niet ver. Je vragen blijven, net zoals dat knagende gevoel in je lijf. Erger nog: negeren maakt dat je op termijn steeds futlozer wordt. Plezier thuis en op je werk is ver te zoeken. Je piekert veel, slaapt misschien slecht en ziet de dingen steeds vaker somber in. Je zelfbeeld wordt met de dag negatiever. Ongeacht wat je ontdekt (je zit misschien wel prima, want dat kan ook), je zult je daarna altijd beter voelen. Nee, negeren is geen optie wat mij betreft.

Ontdek wat je wilt

Gedurende ons leven veranderen we en met ons ook onze doelen en ambities. Het roer omgooien is behoorlijk ingrijpend en doe je niet zomaar. Je wilt er eerst achter komen wat jou daadwerkelijk blij maakt en zeker weten wat je wilt. Dit is waar mensen soms vastlopen. Maar stilzitten en wat voor je uitstaren, levert je niets op. Uitzoeken en ontdekken wat je wilt daarentegen levert je waardevolle inzichten en handvaten om iets in gang te zetten of juist te laten. Wie weet is je huidige baan nog niet zo gek en ontdek je wat je nodig hebt zodat het vuur weer oplaait. Loop jij ook vast? Hieronder vertel ik je hoe we samen jou weer op het rechte … eh, juiste pad krijgen.

Voor iedereen de perfecte tools

Ik hanteer geen standaard aanpak. Wat je motivatie ook is, samen kijken we naar je loopbaan tot nu toe. Pas op de plaats maken, zeg ik altijd. Wanneer voelde jij je als een vis in het water? Door wie of wat laat jij je inspireren? We reflecteren en nemen de tijd voor al jouw vragen. Geen zorgen: ik heb 25 jaar ervaring en houd niet van ellenlange trajecten. Ik maak gebruik van gerenommeerde, aantoonbaar succesvolle tools. Stuk voor stuk objectieve instrumenten waaronder het Birkman persoonlijkheidsonderzoek en Het Talentenpaspoort. Met deze gevalideerde tools besparen we veel tijd waardoor we snel weten of een carrièreswitch een goed idee is.

Interesse?

De WLO Loopbaanexperts helpen je graag! Bel of laat een bericht achter op onze contactpagina. Onze aanpak is zen, zakelijk en altijd praktisch.

PS
Ben je HR Manager en wil je eens met ons van gedachten wisselen over de loopbaan- of talentontwikkeling van één of meerdere medewerkers? We denken graag met je mee, dus gewoon even bellen, dan plannen we een kennismakingsgesprek.

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: