Coachen met impact met Het Talentenpaspoort

Coachen met impact

Coachen met impact met Het Talentenpaspoort

Dit is een blog speciaal voor mijn collega-coaches. We houden ons in dit vak immers voortdurend bezig met het verder ontwikkelen. Als ondernemer en als coach. We nemen onszelf en ons vak serieus en willen coachees optimaal kunnen begeleiden. Wie weet zoek jij momenteel ondersteuning om in een specifieke competentie verder te kunnen groeien of ben je op zoek naar een tool die je tijd bespaart zodat je sneller en gericht met je coachee aan de slag kan. En over dat laatste wil ik graag wat meer vertellen. Wil jij een coachee (en daarmee ook vaak zijn werkgever/jouw opdrachtgever) snel inzicht bieden zodat jullie kunnen overgaan tot dat waar het echt om draait? Ontdek Het Talentenpaspoort waarmee talenten op de meeste zuivere manier boven water komen en jij bovendien meer tijd hebt voor een optimale begeleiding.

Talenten van je coachee bepalen

Professionele coaches weten dat werken vanuit je talenten tot betere resultaten en meer werkgeluk leidt. En ook werkgevers zetten steeds vaker in op talent en talentontwikkeling. Echter, voordat je echt van start kunt gaan, zul je toch eerst de talenten boven water moeten krijgen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Veelal worden aan de hand van gesprekken talenten bepaald. Er worden vragen gesteld als: wanneer vergeet je de tijd, waar krijg je complimentjes over? Maar zijn dit talenten of zijn het competenties? Praat je over een aanboren aanleg of het vermogen iets (in opdracht) goed uit te voeren? Talenten zijn moeilijker te achterhalen omdat ze soms verborgen zijn. Talenten komen van binnenuit en een coachee of medewerker bepaalt zelf wat hij of zij ermee doet. Competenties daarentegen komen van buitenaf en worden meestal door anderen bepaald.

De valkuilen van coaches

Ieder beroep heeft valkuilen, dus ook ons beroep. Niemand is perfect, ook wij professioneel coaches zijn gewoon maar mensen. Soms willen we sneller dan de coachee of worden we onbedoeld gehinderd door ons eigen referentiekader. Je hiervan bewust zijn en jezelf bijsturen lukt meestal wel. Je vraagt verder door, maar behalve dat dit veel tijd en energie kost, kun je afvragen of je het geheel wel kan onderbouwen. Naar de coachee, naar diens werkgever en/of leidinggevende. Het is moeilijk op basis daarvan het vervolg te concretiseren. Hoe fijn zou het dan zijn als je over een 100% objectieve tool zou kunnen beschikken die iemands talenten blootlegt?

Het Talentenpaspoort

Ikzelf maak al jaren gebruik van Het Talentenpaspoort, een op en top professionele en objectieve talentenscan. Ik heb heel wat talentenscans en testen voorbij zien komen en sommige zelfs actief gebruikt. Maar het was het allemaal net niet. Totdat ik Het Talentenpaspoort van Peter Monsieurs (Pontis Management School) tegenkwam. Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je WERKelijke talenten te ontdekken. De combinatie van emotionele talenten (waar word je door gedreven vanuit je hart) en rationele talenten (hoe is je denkwijze) blijkt goud waard te zijn voor coachees. En dan de concrete rapportage die eruit voortvloeit. Het gaat echt over de talenten en niet over afleidende onderdelen zoals leiderschap of communicatiestijlen of zoiets. Het Talentenpaspoort gaat puur om talenten, om het potentieel dat ontwikkeld kan worden of wellicht al is. Nu ben ik zelfs official partner en certified trainer van Het Talentenpaspoort. Dat betekent dat ik coaches mag leren hoe ze deze tool optimaal kunnen inzetten. Het mooie hiervan is dat ik het dus ook jou kan leren! Verlaat je gebaande paden en daag jezelf uit. Het is een win-win vanuit ieder perspectief. Jij versterkt jezelf en bespaart tijd waardoor een coachee meer coachtijd krijgt en concreet aan de slag kan. En ook de werkgever, leidinggevende of HR managers krijgen duidelijke handvaten waarmee ze talentontwikkeling gestructureerd kunnen inzetten. Ik zei het toch? Het is: win-win all over the place!

Breng ook talenten objectief en optimaal in kaart

Certificeer je bij WLO Work and Life, klik hier en ontdek alle mogelijkheden en profiteer van (exlusieve) voordelen!

Reserveer je plek! Voor cursusdata en het aantal nog beschikbare plaatsen, klik hier. Heb je nog vragen? Bel of mail me dan gerust, ik vertel je er graag meer over.

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: