Het Talentenpaspoort: beste talentscan ooit!

Het Talentenpaspoort: beste talentscan ooit!

Het Talentenpaspoort: beste talentscan ooit!

Of je nu coach of HR-professional bent, je ziet de mensen het liefst gelukkig en gemotiveerd. Deze mensen zien problemen als uitdagingen omdat ze goed in hun vel zitten en energie voor tien hebben. Dat zijn de mensen bij wie de loopbaan continu in beweging is. Het maakt ze gewild als kandidaat of medewerker. Wanneer je de WERKelijke talenten achterhaalt en deze vervolgens ontwikkelt, ben je verzekerd van gemotiveerde, proactieve en duurzaam inzetbare mensen. Sinds twintig jaar help ik in mijn rol als coach mensen en organisaties met het in kaart brengen van het potentieel. Uit de vele talentscans heb ik uiteindelijk heel bewust gekozen voor Het Talentenpaspoort. Ik ben zó enthousiast over Het Talentenpaspoort dat ik met andere talententools gestopt ben. Inmiddels ben ik zelfs al een aantal jaren official partner en certified trainer van Het Talentenpaspoort. Dat betekent dat ik coaches, HR- en andere professionals in een intensieve training leer hoe ze deze tool optimaal kunnen inzetten. Nieuwsgierig? Lees verder, dan vertel ik je waarom ik juist voor deze tool gekozen heb.

Talenten in kaart brengen

Het werken vanuit talenten leidt tot positieve emoties, het zelfvertrouwen groeit en zo ook de wil om jezelf verder te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat je beter omgaat met veranderingen, tegenslagen of obstakels. Laat talenten daarom niet onbenut en breng ze in kaart! Het in kaart brengen van iemands talenten geeft inzicht en bevordert duurzame inzetbaarheid. En je weet zeker dat je de juiste talenten ontwikkelt. Je boekt dus veel meer en veel sneller succes wanneer je je focust op het ontwikkelen van talenten in plaats van iemands verbeterpunten. Want wat zou er gebeuren als we ons zouden concentreren op competenties die nog niet optimaal zijn en dat later blijkt dat iemand helemaal geen aanleg/talent heeft om juist deze punten te verbeteren? Gek genoeg gaan we toch meestal uit van de competenties die bij een functie horen. Jij ook? Of probeer jij talenten te achterhalen via vragen zoals: waar word je blij van of waar krijg je altijd complimenten over? Maar met deze methodes wordt het lastig de echte talenten of het werkelijke potentieel naar boven te halen. Als een coachee of medewerker zich gemakkelijk uit, zal er vast wel iets naar boven komen. Is iemand daarentegen wat introverter, dan kan het lang duren voor dat je duidelijkheid hebt. Bovendien is het belangrijk om ook nog rekening houden met je eigen blinde vlekken, selectief geheugen, etc. Het kost daarom relatief veel tijd om samen het werkelijk potentieel concreet te maken. Het Talentenpaspoort helpt je hierbij. Je brengt snel en objectief het potentieel in kaart van een coachee, een medewerker, maar ook van teams en afdelingen. Ik zet Het Talentenpaspoort bij alle trajecten in: loopbaan-, outplacement-, personal coaching- en vitaliteitstrajecten.

Het Talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort is een wetenschappelijk onderbouwde tool ontwikkeld door Peter Monsieurs (Pontis Management School), waarmee iemands werkelijke talenten worden ontdekt. In tegenstelling tot reguliere onderzoeken, brengt deze tool dus geen competenties maar talenten naar de oppervlakte. Het Talentenpaspoort vertelt niet waar iemand nu staat, maar zegt alles over het potentieel en gaat daarmee veel dieper dan andere onderzoeken of scans. Met deze methodiek worden emotionele talenten (drijfveren, passies) en rationele talenten (denkstijlen) onderscheiden en kun je als coach of HR-professional deze herkennen en verduidelijken. Je kunt aan de hand van de ontdekte talenten aangeven wat een coachee of medewerker daarmee in het dagelijks leven (werk en privé) kan. Zet je Het Talentenpaspoort in voor een team of afdeling? Dan krijgen ze inzicht in hun gezamenlijke kracht en in ieders kracht afzonderlijk. Met al deze inzichten kun je veel gerichter in de (ontwikkeling van de) blootgelegde talenten en/of combinaties daarvan investeren. Ik zie Het Talentenpaspoort daarom ook als dé basis voor (betere) loopbaankeuzes. Bovendien stimuleert talentonwikkeling en Het Talentpaspoort de loyaliteit van medewerkers.

Hoe word je Certified Talentpassport Coach?

Tijdens een eendaagse intensieve training leer je werken met deze tool. Daarna ga je al verder lerend zelf aan de slag en sta ik je het eerste halfjaar bij. Deze methode werkt erg praktisch en trainees ervaren deze manier als bijzonder waardevol. Zo krijg je het werken met Het Talentenpaspoort echt in de vingers. Aanmelding voor deze training kan individueel, in teamverband en in-company.

Aanmelden en meer informatie

Ben je coach, HR- of andere professional en op zoek naar een professionele tool om talenten snel en objectief in kaart te brengen? Wil je zicht kunnen geven op talenten, zonder beperkingen van lijstjes of opsommingen? Meld je dan aan en word Certified Talentpassport Coach. Klik hier voor de eerstvolgende trainingsdata.  Heb je vragen? Neem dan gerust contact op, ik vertel je er graag meer over!

 

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Let op, wegwerkzaamheden!
Mobiel Secretariaat:
06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke:
06 - 5060 0570
E-mail:
info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: