Talent in kaart brengen: dan weet je wat je in huis hebt

Talent in kaart brengen: dan weet je wat je in huis hebt

Talent in kaart brengen: dan weet je wat je in huis hebt

Als manager, HRM’er of freelance HR-professional wordt het steeds belangrijker om de talenten van de medewerkers te kennen. Als je deze kent, kun je ze immers verder ontwikkelen en benutten om zo de organisatiedoelstellingen te realiseren. Maar er is meer. Je ziet dat medewerkers die hun talenten of sterke punten weten en ernaar handelen minder gestrest, vitaler en loyaler zijn. Talentonwikkeling stimuleert medewerkers en bindt hen aan de organisatie. Er zijn veel manieren om talenten te achterhalen. Ontdek hoe WLO Work and Life al heel wat organisaties heeft kunnen helpen en … met succes!

Talentontwikkeling als effectieve personeelsstrategie

Wist je dat bijna de helft van alle werknemers (46%) binnen een jaar naar een andere baan denkt over te stappen? Gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden en carrièreperspectief zijn de belangrijkste redenen. HR-consultancy Personio concludeert dit naar aanleiding van een onderzoek [1]. Het onderzoek werd vorig jaar gehouden onder 500 HR-beslissers en 1.000 werknemers in Nederland in diverse bedrijfssectoren, organisatietypen en bedrijfsgroottes. Uit het onderzoek blijkt ook dat talentontwikkeling steeds meer als prioriteit wordt beschouwd. Je boekt veel meer en sneller succes wanneer je je focust op het ontwikkelen van talenten dan op iemands verbeterpunten. Verleg je aandacht dus van competenties naar talenten. Maar hoe achterhaal je talenten op een concrete en objectieve manier? Met vragen als ‘waar krijg jij altijd complimenten over?’ wordt het lastig de echte talenten of het werkelijke potentieel naar boven te halen. De ene medewerker is nu eenmaal beter in staat zo’n vraag te beantwoorden dan de ander. En vergeet je eigen blinde vlekken ook niet. Hoe dan ook kost het relatief veel tijd om samen het werkelijk potentieel objectief concreet te maken. Gelukkig brengt Het Talentenpaspoort daarin verandering!

Het Talentenpaspoort

Sinds twintig jaar help ik in mijn rol als coach mensen en organisaties met het in kaart brengen van het potentieel. Na tal van talentscans te hebben gebruikt heb ik uiteindelijk heel bewust voor Het Talentenpaspoort gekozen. Ik ben met alle andere talent tools gestopt. Ik was (en ben) er zó enthousiast over dat ik al een aantal jaren official partner en certified trainer van Het Talentenpaspoort ben. Dat betekent dat ik managers, HR- en andere professionals in een intensieve workshop leer hoe zij zelf deze tool optimaal kunnen inzetten. Maar, ik hoor je denken: wat is het nu eigenlijk en wat kan ik er allemaal mee? Ik zal het je vertellen.

Het Talentenpaspoort is een wetenschappelijk onderbouwde tool ontwikkeld door Peter Monsieurs (adviesbureau Pontis), waarmee iemands werkelijke talenten worden ontdekt. In tegenstelling tot reguliere onderzoeken, brengt deze tool dus geen competenties maar talenten naar de oppervlakte. Het Talentenpaspoort vertelt niet waar iemand nu staat, maar zegt alles over het potentieel en gaat daarmee veel dieper dan andere onderzoeken of scans.
Met deze methodiek worden emotionele talenten (drijfveren, passies) en rationele talenten (denkstijlen) onderscheiden en kun je als manager of HRM’er deze herkennen en verduidelijken. Je kunt aan de hand van de ontdekte talenten aangeven wat een medewerker daarmee in het dagelijks leven (werk en privé) kan. Zet je Het Talentenpaspoort in voor een team of afdeling? Dan krijgen ze inzicht in hun gezamenlijke kracht en in ieders kracht afzonderlijk. Met al deze inzichten kun je veel gerichter in de (ontwikkeling van de) blootgelegde talenten en/of combinaties daarvan investeren.

Wenneke Ong: “Ik zie Het Talentenpaspoort als dé basis voor betere keuzes. Betere keuzes voor de organisatie én de medewerkers.”

Wil jij ook Certified Talentpassport Coach worden?

Ben je coach, HR- of andere professional en op zoek naar een professionele tool om talenten snel en objectief in kaart te brengen? Wil je zicht kunnen geven op talenten, zonder beperkingen van lijstjes of opsommingen? Meld je dan aan en word Certified Talentpassport Coach. Klik hier voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op!

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: