Vakantie? Tijd voor bezinning over je loopbaan!

Vakantie? Tijd voor bezinning over je loopbaan!

Tijd voor bezinning over je loopbaan

Vakantie … heerlijk! Je bent letterlijk gestopt met rennen, vliegen en maar doorgaan. Ik spreek best vaak professionals die de (zomer en/of winter) vakantie gebruiken om zich te bezinnen. Ze denken na over hun loopbaan, hun privéleven en wat hen daaraan stoort, bevalt of wat ze de laatste tijd gemist hebben. In dit blog heb ik het vooral over bezinning over je loopbaan, maar het één sluit het ander niet uit.

Bezinning, waarom tijdens vakanties?

We zijn – zeker in dit alsmaar digitaler wordende tijdperk – continu bezig met produceren en consumeren. De werkdruk is hoog en vaak moet er dan nog een tandje bij. Je werk is nooit klaar en je grenzen aangeven, tja dat is een teken van zwakte. Het kan ook andersom zijn. Dat je je verveelt en steeds minder uitdaging in je werk vindt. En dan is het ineens stil. De vakantie veegt de dagelijkse routine van tafel en dwingt tot verandering. De wekker gaat later, geen reistijd en dus geen files waar je doorheen moet. Niet meer stressen om na je werk op tijd voor sport- of eetafspraken te zijn. Hé hé, eindelijk eens rust! En wat doe je dan? In het begin vul je de extra vrijgekomen tijd op met Netflixen, tuin- of huisklussen. Maar vroeg of laat kom je op een punt waarop je jezelf tegenkomt. Er komen allerlei vragen naar boven komen. Vind ik mijn werk nog wel leuk, waarom krijg ik maar geen promotie, heb ik straks nog wel een baan, waarom moet ik zo nodig alle feestjes aflopen, hoe komt het dat ik steeds zo moe ben, wil ik nog wel doorgaan met al extra activiteiten en hoe lang speelt dit allemaal eigenlijk al?

Wat nu?

Je kunt twee dingen doen: of je gaat ermee aan de slag of je laat het, want haha, het is tenslotte vakantie. Maar de kans is groot dat jij, professional met ambities, er wat mee doet. Je was er tenslotte al achter gekomen dat je misschien wel aardig op weg was naar een burn-out of juist bore-out. Ga eens na wie je bent of wie je wilt zijn. Schrijf je gedachten op, zodat je er direct of vlak na de vakantie mee aan de slag kunt. Zelfonderzoek, dat is het eigenlijk. Zelfonderzoek werkt het beste als je dat met iemand samen doet. Het liefst een deskundige. Dan weet je namelijk zeker dat alles boven tafel komt: je drijfveren, talenten, drempels, voorwaarden en ja ook je excuses. Je kunt het allemaal alleen doen, maar let op want het gevaar bestaat dat je je eigen uitgesleten patronen blijft volgen. Door je blinde vlekken, je innerlijke criticus en patronen blijf je dan bij sommige thema’s te lang hangen en zijn concrete vervolgstappen ver te zoeken.

De Loopbaan APK

Zelf zie ik het meeste resultaat in korte, praktische oplossingen. Bijvoorbeeld via de Loopbaan APK. Net als bij een APK voor je auto, zou het goed zijn als iedereen eens in de zoveel tijd bewust stilstaat bij vragen zoals: wie ben ik, wat kan ik, zit ik wel op de juiste plek, wat wil ik en hoe bereik ik dit? Of: wat zijn nu mijn werkelijke talenten zodat ik betere keuzes ga maken. Bij de Loopbaan APK, staan we in een 1-op-1 setting stil bij jouw loopbaan. We kijken naar je dromen, ambities en wat er nodig is om deze te realiseren. We kijken hoe naar jouw talenten en hoe je deze kunt inzetten of verder ontwikkelen. We zoeken naar oplossingen die stilstand of vastlopen kunnen voorkomen.

De Loopbaan APK, wat kan je verwachten?

Tijdens dit traject word je begeleid door een ervaren loopbaanexpert. We beginnen met De Loopbaanscan 2.0; een digitaal testprogramma dat inzicht geeft in jou en je loopbaan. De LoopbaanScan 2.0 is een combinatie van verschillende gevalideerde en betrouwbare testen.

Je beantwoordt vragen als:

    • Wie ben ik? Wat kenmerkt mij als persoon?
    • Wat kan ik? Wat heb ik al bewezen (competenties) en wat is nog latent?
    • Wat wil ik en hoe bereik ik dit? Droom versus realiteit.

De uitkomsten worden verwerkt in een rapport dat de leidraad is voor reflectie en natuurlijk de vervolgstappen die je gaat maken.

Investering: € 1.210,00 inclusief btw
In 4 sessies heb je alle handvaten om je loopbaan te herijken. De loopbaanscan en een plan van aanpak zijn bij de prijs inbegrepen.

Pak de regie en reserveer je Loopbaan APK

Met de Loopbaan APK krijg je inzicht en maak je concrete plannen waarmee je direct aan de slag kunt. Je hervindt je focus, inspiratie en iets dat je heel lang gemist hebt: energie! Je bent klaar om je eigen koers te bepalen met het roer in eigen handen. Waar wacht je nog op?

HR professional of leidinggevende?

Ben je HR professional of leidinggevende en op zoek naar een geschikt traject voor één of meerdere medewerkers? Neem dan zeker contact met ons op. De LoopbaanScan 2.0 wordt, net als Het Talentenpaspoort, regelmatig ingezet bij de loopbaanontwikkeling van medewerkers, re-integratie en outplacement.

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: