blogs WLO Work and Life

WLO Academy

De WLO Academy: de weg naar zakelijk en persoonlijke ontwikkeling

Ik ben enorm trots om jullie de WLO Academy te kunnen introduceren. Een nieuwe fase in mijn streven om mensen en organisaties te helpen om hun volledige potentieel te bereiken. Met de WLO Academy bieden we naast onze fysieke trainingen en trajecten nu ook een online platform.

Bewust Vitaal in de WLO Academy

Bewust Vitaal online programma: een nieuwe kijk op welzijn

Als HR-professional ben je bekend met de uitdagingen van het in stand houden van een (fysiek en mentaal) gezonde en productieve werkomgeving binnen jullie organisatie. Zeker sinds corona en het hybride werken, vraagt vitaliteit meer dan alleen aandacht voor gezonde voeding en lichaamsbeweging.

Ga de diepte in met een executive coach, de resultaten liegen er niet om!

Het juiste loopbaanbureau kiezen (in 5 stappen)

Het mag gezegd worden, Nederland telt behoorlijk wat loopbaanbureaus en zelfstandige loopbaanprofessionals. Het kiezen van het juiste bureau of professional kan daarom best een pittige uitdaging zijn. Maar geen zorgen, we gaan je helpen om door de bomen het bos te zien! We willen oprecht dat je de juiste afwegingen maakt zodat je een bureau vindt dat bij jou, de organisatie en de medewerkers past. We werken met mensen. Dan is het in ieders belang om met het juiste bureau in zee te gaan. 

wlo-coaching-traject-pas-op-de-plaats-blog

Kort en krachtig: WLO coaching traject Pas op de plaats

Even stilstaan? Dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Als je erover nadenkt, speel je eigenlijk al een tijdje met de gedachte om het roer om te gooien, maar op de een of andere manier komt het er maar niet van. Herkenbaar? Speciaal hiervoor hebben we het WLO coaching traject Pas op de plaats ontwikkeld. Een powerful traject. Ontdek hoe het werkt.

Leven vanuit hard en hoofd WLO coaching traject

Doorbreek patronen met het Leven vanuit hart en hoofd WLO coaching traject

Een steeds groter wordende groep medewerkers blijft, tegen beter weten in, alsmaar doorgaan en … met alle gevolgen van dien. Als in gesprek gaan onvoldoende oplevert, kan het heel rendabel zijn om deze medewerkers het Leven vanuit hart en hoofd coaching traject aan te bieden. Ontdek wat dit coaching traject inhoudt en wat het voor jullie medewerkers en organisatie kan betekenen.

Ga de diepte in met een executive coach, de resultaten liegen er niet om!

De diepte in met een executive coach: beste beslissing ooit

Ik loop graag een tijdje naast mensen mee op hun pad. Samen de diepte in. Jij: directeur, MT-lid of leidinggevende met veel verantwoordelijkheden. Ik: ervaren executive coach met oog voor zowel zakelijke als levensaspecten. Waarom zou je je slechts op één aspect focussen als we vanuit beide oogpunten kunnen groeien?  En nu de hamvraag: waarom zou je dat willen?

Ben jij een HR-Manager of zit je bij de brandweer?

Ben jij een HR-Manager of zit je bij de brandweer?

HR Managers, als geen ander begrijp ik dat je continu op zoek bent naar mogelijkheden en oplossingen om de doelstellingen van je organisatie te realiseren en tegelijkertijd de ontwikkeling van medewerkers te bevorderen. En laten we ook niet je eigen team vergeten! Een pittige klus, vooral in een tijd als deze, waarin medewerkers veel waarde hechten aan hun professionele groei en persoonlijk welzijn

Kruispunt in je carriere: en dan?

Kruispunt in je carrière: en dan?

Je hebt een prachtige carrière opgebouwd. Je bent directeur, manager, professional of gevestigd ondernemer met indrukwekkende verantwoordelijkheden en een schat aan opgedane kennis en ervaring. En dan is het ineens 5 voor 12. Je moet (noodzakelijk of vrijwillig) aan de slag met je carrière.

Executive coaching voor werk en privé

Executive coaching voor werk en privé

‘Ik dacht dat executive coaching alleen voor junior directieleden was’, zei Milou. Milou is 51 en directeur van goedlopend schoonmaakbedrijf. Het afgelopen jaar is zwaar geweest. Milou werd ziek. ‘Mijn ziekte dwong mij tot bezinning.

Talent inzichtelijk maken voorkomt ongewenst vertrek van medewerkers | WLO Work and Life

Talent inzichtelijk maken voorkomt ongewenst vertrek van medewerkers

Als HR-professional of leidinggevende heb je vast weleens flink gebaald toen je van het vertrek van een veelbelovende medewerker hoorde. Floor, HR-Manager bij een MKB-bedrijf, vertelde mij (Wenneke) laatst dat ze alweer en met pijn in haar hart een potentieel MT-lid zag vertrekken.

Een nieuwe fase in je leven. En nu dan? | WLO Work and Life

Een nieuwe fase in je leven en dan?

Soms is een nieuwe fase duidelijk aanwezig. Bijvoorbeeld dat je na je studie gaat werken. Maar er zijn er ook die minder zichtbaar zijn, dat zijn innerlijke veranderingen. Er zijn gedurende je leven telkens veranderingen, zichtbaar of onzichtbaar en op verschillende niveaus; mentaal, lichamelijk, emotioneel en sociaal.

Volg je intuïtie (zakelijk en privé)

Volg je intuïtie (zakelijk en privé)

Maak kennis met Iris, finance professional. “Iedereen is heel tevreden over mijn werk, maar voor mij geldt dat er iets nog niet juist voelt. Het is alsof ik een deel van mijzelf niet gebruik, alsof ik binnen de lijntjes blijf kleuren.” Ik kijk Iris aan en vraag haar: “Wat zegt je intuïtie?” Ze kijkt me verbaasd aan.

Het WLO magazine

Het WLO Magazine

Het is bijzondere ervaring om een eigen magazine te maken. Vooral ook omdat opdrachtgevers eraan bijdroegen. Nu dus een blog erover. Misschien had ik dit beter vóóraf (als in PR) kunnen doen, maar als je me een beetje kent, dan weet je dat ik nooit de gebaande banen volg.

Het talentenDNA: voor de juiste match

Met het talentenDNA word je een betere match-maker

HR Manager Annet zit met haar handen in het haar. Ze hebben een functie die al heel lang vacant is en waarop nauwelijks reacties gekomen zijn. Samen met een collega bekijkt ze daarom wie er intern voor deze functie opgeleid zou kunnen worden.

Vitaliteit op de werkvloer (of thuiswerkplek)

Vitaliteit op de werkvloer (of thuiswerkplek)

Voor duurzaam inzetbare medewerkers is een goed werkend gezondheidsbeleid essentieel, zeker in deze tijd. We hebben te maken met toenemende vergrijzing, de verhoogde AOW-leeftijd en niet te vergeten de nasleep van COVID-19.

Talent in kaart brengen: dan weet je wat je in huis hebt

Talent in kaart brengen: dan weet je wat je in huis hebt

Als manager, HRM’er of freelance HR-professional wordt het steeds belangrijker om de talenten van de medewerkers te kennen. Als je deze kent, kun je ze immers verder ontwikkelen en benutten om zo de organisatiedoelstellingen te realiseren.

Personeelsbehoud verbeteren? Het kan al in één dag!

Personeelsbehoud verbeteren? Het kan al in één dag!

Het behouden van personeel is voor veel HR Managers en leidinggevenden een grote uitdaging. Het is natuurlijk veel efficiënter om goede medewerkers te behouden dan nieuwe te zoeken. Hoe pak je dat nu het slimste aan?

Pas op de plaats maken, al eens geprobeerd?

Pas op de plaats maken, al eens geprobeerd?

Als gedreven manager of directeur ga je doorgaans gewoon door en meestal lukt het ook. Grenzen verleggen en gaan! Tot nu toe mag je niet klagen, want het heeft je ver gebracht.

Coachen met impact met Het Talentenpaspoort

Coachen met impact met Het Talentenpaspoort

Dit is een blog speciaal voor mijn collega-coaches. We houden ons in dit vak immers voortdurend bezig met het verder ontwikkelen. Als ondernemer en als coach. We nemen onszelf en ons vak serieus en willen coachees optimaal kunnen begeleiden.

Haal het beste uit je team met talentontwikkeling

Haal het beste uit je team met talentontwikkeling

Je bent leidinggevende van een team en je bent blij want het zijn stuk voor stuk professionals. Je moet er niet aan denken dat er binnenkort een paar de organisatie zouden gaan verlaten! Je coacht, houdt de performance in de gaten en toch … Je weet zeker dat er meer in zit.

Altijd aan staan is slecht voor je werkgeluk

Altijd aan staan is slecht voor je werkgeluk

Oehoe, jij daar, hoogopgeleide, hardwerkende professional? Iedereen is allang weg, waarom kan jij je werk dan niet neerleggen? Waarom reageer je altijd direct op alle e-mails en appjes en ja ook in het weekend? En mag ik je nog iets vragen? Ben jij een bevlogen professional of begin je stiekem meer op een workaholic te lijken?

Het Talentenpaspoort: beste talentscan ooit!

Het Talentenpaspoort: beste talentscan ooit!

Of je nu coach of HR-professional bent, je ziet de mensen het liefst gelukkig en gemotiveerd. Deze mensen zien problemen als uitdagingen omdat ze goed in hun vel zitten en energie voor tien hebben. Dat zijn de mensen bij wie de loopbaan continu in beweging is. Het maakt ze gewild als kandidaat of medewerker.

Vakantie? Tijd voor bezinning over je loopbaan!

Vakantie? Tijd voor bezinning over je loopbaan!

Vakantie … heerlijk! Je bent letterlijk gestopt met rennen, vliegen en maar doorgaan. Ik spreek best vaak professionals die de (zomer en/of winter) vakantie gebruiken om zich te bezinnen. Ze denken na over hun loopbaan, hun privéleven en wat hen daaraan stoort, bevalt of wat ze de laatste tijd gemist hebben. In dit blog heb ik het vooral over bezinning over je loopbaan, maar het één sluit het ander niet uit.

Van keuzestress naar doelgericht kiezen

Van keuzestress naar doelgericht kiezen

Weet jij wie je bent en wat je wilt? Als je ook maar even over je antwoord moet nadenken, hoogopgeleid en ergens rond de 20-37 jaar bent, lees dan vooral verder!

http://wloworkandlife.nl/altijd-aan-staan-slecht-voor-werkgeluk/

Bore-out: herken het en herstel het!

Waar kan jij nou van zijn? Schaam jij je ook zo wanneer collega’s of vrienden je die vraag stellen? Zeggen dat je moe bent staat zowat gelijk aan luxeproblemen. Daar zit je dan met je goede baan, lekkere salaris maar ondertussen groeit dat korte lontje en voelt het alsof je in een depressie zit. Ik kan je vertellen …

Waarom zouden we jou moeten aannemen?

Waarom zouden we jou moeten aannemen?

Met deze vraag proberen recruiters je beweegredenen te achterhalen. Op zo’n moment wil je natuurlijk niet met een mond vol tanden staan. Nee, je wilt vol zelfvertrouwen en met een brede glimlach antwoorden: “Goede vraag! Ik leg het graag even uit.”

Carrièreswitch, een goed idee of niet?

Carrièreswitch, een goed idee of niet?

Martijn (43), werkt als R&D Manager bij een internationaal farmaceutisch bedrijf. Martijn heeft het gevoel op een kruispunt te staan: óf een promotie aanvaarden óf … en verder komt hij niet. Je zou denken dat nee zeggen tegen een promotie bijna hetzelfde is als je carrière om zeep helpen.

Loopbaanontwikkeling: dat zouden meer mensen moeten doen

Loopbaanontwikkeling: dat zouden meer mensen moeten doen

Wanneer heb jij voor het laatst bewust aandacht je loopbaan besteed? Stilstaan bij: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat is ervoor nodig? Waarom zou je wachten met reflecteren en loopbaanontwikkeling? En toch staan we vaak pas stil als er wat aan de hand is.

Als ik mijn leven over zou kunnen doen, dan …

Als ik mijn leven over zou kunnen doen, dan …

Een wijze vrouw schreef een gedicht over hoe je je beste leven leeft.  Deze vrouw is Nadine Stair, een 85-jarige vrouw uit Louisville, Kentucky. Ze gaf antwoord op de vraag: Hoe zou je je leven anders hebben geleefd als je de kans had gehad? en verwoordde het in een indringend gedicht.

Mijn droombaan

Mijn droombaan

Deze week zei een vrouw tegen mij: als ik bij je ben geweest ben ik weer helemaal vol inspiratie. Je bent voor mij echt de goede stok achter de deur om een volgende stap daadwerkelijk te doen.

Leven met passie

Leven met passie

De ideale baan, de ideale partner, het ideale figuur, de ideale vakantiebestemming … Wat is er veel om naar te verlangen. Moeten we het willen, dit streven naar het ideale? We moeten al zoveel.

Hardlopen: zal ik of toch niet?

Hardlopen: zal ik of toch niet?

Laat ik vooropstellen dat ik eigenlijk iets aan sport zou moeten doen. Vind ik, of in elk geval dat vinden anderen en daarom vind ik dat nu ook. Een vriend van mij zei vorig jaar: “ik word niet zo’n 50-er die halve marathons gaat lopen, hoor.” En, ja hoor ruim een jaar verder is hij op weg naar weer een halve marathon. Voor een gezellig bakkie was geen tijd.

Welkom bij WLO | Work and Life

 WLO Work and Life

 

 

WLO Work and Life BV

Villa Klein Dreijen
Stationsweg 46
6861 EJ Oosterbeek
Mobiel Secretariaat 06 - 4300 1522
Mobiel Wenneke  06 - 5060 0570
E-mail info@wloworkandlife.nl

KvK 86846744
Algemene Voorwaarden
Gedragscode
Privacyverklaring

Ontvang het WLO Magazine, ons 1-2 jaarlijks digitale magazine voor HR professionals, Directies en Coaches

Vul hieronder uw gegevens in: